tennis - Groeiclub Tennis Wezemaal sterk op eigen dubbeltornooi

"Families zijn niet louter lid, ze werken ook actief mee”

Van kleine recreatieve club tot grote competitieve club met een sterke recreatieve poot en bijna duizend leden op enkele jaren tijd: Tennis Wezemaal deed het. Op haar eigen dubbeltornooi sleepte de club een pak finales in de wacht.

JOHN ROLAND MARIS

Midden op de sportief hoogstaande finaledag nam Tennis Wezemaal even de tijd om haar sociale rol in de regio in de verf te zetten. Ze overhandigde een cheque van 6000 euro aan Het Zavelhuis, de nieuwe thuis van 13 jongvolwassenen met een beperking. De cheque was het resultaat van een benefietactie van de club op initiatief van twee actieve clubleden, ouders van een van de jongvolwassenen. Diverse sportactiviteiten en onder meer ook een spaghettiavond genereerden de opbrengst. De overhandiging op het dubbeltornooi in aanwezigheid van een grote groep clubleden was het bindteken tussen de verschillende facetten van het leven op Tennis Wezemaal.

“Je mag onze club meer dan een tennisclub noemen”, aldus Jarich Windelinckx, samen met Martin Vosswinkel winnaar van de reeks 140 punten buiten criterium. “Het is niet toevallig dat hier verschillende zowat volledige families lid zijn, onder meer die van ons. Mijn zussen spelen hier ook competitie. In een andere finale speelde ik met Kaat Verbinnen de finale tegen Charlotte en Daan Van Aerschot, een bewijs dat families hier niet gewoon lid zijn, maar actief meewerken aan de sportieve opgang van de club.”

Dat vindt ook Charlotte Van Aerschot, finaliste in drie reeksen.

“Ik won er eentje, maar ik verloor en twee. Dat wil ik volgend seizoen omkeren”, voorspelt de studente medisch management.

“Ook in de interclub wil onze ploeg nog een stap vooruit doen. We haalden dit jaar al de eindronde. Volgende keer willen we ze winnen. We leren immers snel bij hier op Tennis Wezemaal.”

Een van de geheimen van de snelle leren, is de beslissing van voorzitter Patrick Vervoort om A-trainer Martin Vosswinkel en paar jaar geleden aan te trekken als lesgever, leider van de tennisschool en coördinator van de sportieve werking.

Vosswinkel gaf op de dubbeltornooi ook het goede voorbeeld door zijn finale met Jarich Windelinckx in geen tijd te winnen.

“Voor mij was de finale al geslaagd voor ze begon”, zegt Windelinckx. “Mogen samenspelen met een crack als Martin Vosswinkel (B-15/4, voormalig A-speler, jrm) is voor ieder tennisser een eer, een plezier en een leerschool.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio