Succesvol zakenkoppel raakte aan lagerwal en helpt nu anderen

Hans en Anita willen nu mensen in dezelfde situatie helpen door goedkoop degelijke meubelen aan te bieden. Foto: BDD

Kasterlee -

Kun je van de ene op de andere dag ‘aan de arme’ geraken? Ja hoor, dat kunnen Hans Petit en Anita Maes uit Kasterlee getuigen. Maar het koppel putte uit de tegenslag de kracht om een vzw op te richten om mensen die het nodig hebben weer op weg te helpen met het inrichten van een huis met deftige meubels. “We konden zelf ervaren hoe triest het was om tussen de rommel te wonen.”

Anita en Hans zijn volop bezig met het inrichten van een hangar in Kasterlee met degelijk tweedehands meubelen voor hun vzw ‘t Huisje. Sommige dingen zijn nieuw. “Die komen uit toonzalen en hebben we gekregen”, zegt Hans. “Zoals deze matrassen. Kwaliteit. Je kunt ze bij ons kopen voor een paar tientallen euro.” Hans en Anita hebben weer een doel in hun leven. Dat was een jaar geleden wel even anders. Toen viel de hemel op hun kop.

Jarenlang zetten Hans Petit en Anita Maes (beiden 57) zich met succes in als zelfstandige uitbaters van Shoe Discount-winkels in Turnhout en Oud-Turnhout. “We hadden niet slecht geboerd en trokken we naar Spanje. We huurden er een appartement en gingen als televerkopers aan de slag.”

Maar eind 2015 zette een reeks gebeurtenissen de wereld van het koppel helemaal op zijn kop. Het begon banaal: Hans werd in een Spaans ziekenhuis aan een liesbreuk geopereerd. Maar er deden zich complicaties voor. “Ik werd heel ziek”, zegt Hans. “Uiteindelijk belandde ik in het ziekenhuis in Turnhout. Toen ik thuis kwam, kon ik niks meer. Ik zat in een rolstoel.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio