Tekort aan leiding leidt tot einde jeugdwerking

Jeugdbeweging stopt na 55 jaar omdat er te weinig leiding is: “Al heel wat tranen gevloeid”

Jeugdbeweging stopt na 55 jaar omdat er te weinig leiding is: “Al heel wat tranen gevloeid”

55 jaar beleefden kinderen de gekste avonturen. “Het is moeilijk om mensen te vinden voor langdurig engagement.” Foto: rr

Merksem -

KSA Merksem houden het na volgend weekend definitief voor bekeken. De jeugdbeweging werd in 1961 opgericht. Na 55 jaar komt er een einde aan de werking wegens een tekort aan leiding. “Er zijn al heel wat tranen gevloeid”, klinkt het.

De leden van KSA Merksem komen traditiegetrouw wekelijks samen in de lokalen van het Groenendaalcollege of in het park, maar daar komt nu een einde aan.

“Al drie jaar lang hebben we het moeilijk om nieuwe leiding aan te trekken”, zegt Wim Janssens van KSA Merksem. “Met pijn in ons hart moeten we vaststellen dat onze zoektocht naar leiding niet tot een permanente oplossing heeft geleid.”

Volgens KSA Merksem is de uiteindelijke stopzetting het gevolg van een aantal omstandigheden. “Voor jeugdactiviteiten is er een overaanbod. Dat in combinatie met de steeds diversere samenleving leidt al een tijd tot het een dip in ons ledenaantal. Niet veel jongeren lopen tegenwoordig nog warm voor een langdurig engagement. Een dalend ledenaantal leidt ook tot een tekort aan leiding. Het organiseren van wekelijkse activiteiten, eetavonden en kampen was daarom onmogelijk geworden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS