Groen blijft bij Gents kartel met SP.A, maar “deontologische code moet scherper”

Groen blijft bij Gents kartel met SP.A, maar “deontologische code moet scherper”

Volgens Groen moet in de deontologische code van de Stad Gent duidelijker worden omschreven wat politici wel en niet kunnen in hun relaties met onder meer het bedrijfsleven. Op de foto: burgemeester Termont en Optima-kopstuk Piqueur. Foto: ID/ photo agency

Gent -

Zolang de deontologische commissie geen fouten vindt in de handel en wandel van burgemeester Termont (SP.A), ziet Groen geen reden om niet samen met de socialisten naar de kiezer te trekken. Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit, vindt wel dat de deontologische code moet worden aangescherpt. Coalitiepartner Open VLD wil pas reageren als er een rapport is.

De snel bijeengeroepen persconferentie van Termont, vrijdagavond vlak voor de televisiejournaals van 19 uur, was ook voor de coalitie- én kartelpartners Groen en Open VLD een verrassing. Filip Watteeuw vindt dat jammer. “En dat hebben Elke Decruynaere en ik dit weekend duidelijk gemaakt in een overleg met Tom Balthazar (SP.A). Ik vind dat we elkaar binnen een coalitie en binnen een kartel op de hoogte moeten houden. Het stadsbestuur is de regering niet, waar de ministers ver van elkaar zitten. We zitten in het stadhuis, dicht bij elkaar. We zien elkaar veel, we werken samen aan één project.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees