Onderzoek naar belangenvermenging bij BIVV

Onderzoek naar belangenvermenging bij BIVV

Foto: Photo News

Het Brussels parket onderzoekt mogelijke belangenvermenging bij het uitbesteden van de verkeerscampagnes die het BIVV de jongste jaren voerde. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) behoudt tot nader order het vertrouwen.

Er loopt een onderzoek naar mogelijke belangenvermenging en schendingen van de wet op de overheidsopdrachten bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Karin Genoe, de gedelegeerd bestuurder van het BIVV, zegt “in alle transparantie” aan dat onderzoek mee te werken.

De zaak ging aan het rollen na een anonieme klacht bij de centrale dienst voor bestrijding van corruptie van de federale gerechtelijke politie in Brussel.

Het parket bevestigt, zonder meer details te geven, dat het onder meer gaat om de campagnes die het BIVV voert en die het liet uitwerken door een extern communicatiebureau. De bekendste van die campagnes is uiteraard die rond Bob, het paradepaardje van het instituut.

De bevoegde federale minister van Mobiliteit, François Bellot (MR), ook voorzitter van de raad van bestuur, is op de hoogte van het onderzoek en de huiszoeking. Hij behoudt tot nader order het vertrouwen in de gedelegeerd bestuurder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees