Transfer Sels naar Newcastle is rond, Gent krijgt recordbedrag

© Photo News

De transfer van Matz Sels naar de Engelse tweedeklasser Newcastle United is rond. De doelman tekende er een contract voor vijf seizoenen. AA Gent krijgt volgens Engelse bronnen zes miljoen euro, een clubrecord. Het anticipeerde op een vertrek door een Zweedse doelman te halen.

Gert Gysen

De Spaanse topcoach Rafa Benitez overtuigde Matz Sels (24) in een persoonlijk gesprek om naar Newcastle te komen, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde maar meteen terug wil. De Belgische Doelman van het Jaar poseerde gisteren al met het truitje van Newcastle, maar wachtte in Engeland tot AA Gent definitief akkoord ging met de overgang waar volgens Engelse bronnen zo’n 6 miljoen euro mee gemoeid is. Een clubrecord voor een uitgaande transfer bij de Buffalo's.Als alles goed gaat, moet Sels als nummer één aan het seizoen beginnen. De Nederlandse international Tim Krul ziet het immers niet zitten om in de Championship te keepen en er wordt verwacht dat hij de club verlaat. De Ierse doelman Rob Elliot liep eind maart een zware knieblessure op en is nog enkele maanden out. Tijdens zijn afwezigheid moet Sels bewijzen dat hij de nummer één van Newcastle is.

Zweedse vervanger

Vervanger van Sels wordt de 23-jarige Zweedse doelman Jacob Rinne, wiens contract bij Örebro op het einde van het seizoen afloopt, al een tijdlang op het oog als vervanger. Gisteren werd de piste verder aangeboord en naar verluidt zou de blonde doelman vandaag zelfs al naar België reizen in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer. De vraagprijs van Örebro zou rond de 800.000 euro schommelen.

Begin 2013 mocht Rinne een week gaan testen bij Everton. Eind vorig kalenderjaar was er interesse van een andere Zweedse club Djurgårdens. Hij is ook in beeld om met Zweden naar de Olympische Spelen te gaan en hoopte dat Örebro hem toestemming zou geven, maar in de Zweedse krant Aftonbladet gaf Rinne aan dat hij zou kunnen afzien van de Spelen als hij deze zomer van club wisselt. AA Gent heeft hem na het vertrek van Matz Sels uiteraard nodig in augustus. Rinne kreeg in januari een eerste cap voor de Zweedse A-ploeg.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen