Jong koppel lanceert eigen foodbox Boîte

In twintig minuten een gastronomisch menu op je bord

In twintig minuten een gastronomisch menu op je bord

Ann-Gaëlle Mahieu en Guillaume Delfosse bij hun foodbox Boîte. Foto: kvo

Kortrijk / Waregem -

Guillaume Delfosse en Ann-Gaëlle Mahieu maken gastronomisch koken poepsimpel. Ze ontwikkelden een foodbox waarmee je in twintig minuten een gastronomisch driegangenmenu op tafel zet.

Je vrienden wijsmaken dat je een culinair talent bent of je geliefde betoveren met een chique driegangenmenu. Het kan nu ook zonder dat je écht over veel culinair talent beschikt. Guillaume Delfosse (26) uit Kortrijk en Ann-Gaëlle Mahieu (26) uit Waregem hebben een foodbox op de markt gebracht waarmee je in amper twintig minuten tijd een gastronomisch driegangenmenu op tafel zet. In de box zitten de gerechten bereid en vacuüm verpakt. Het enige wat je nog moet doen, is uitpakken, opwarmen en dresseren.

Guillaume en zijn vriendin Ann-Gaëlle leefden al een tijdje met het idee om een culinair project te starten. “Naast onze bestaande jobs als verkoper en online marketeer, wilden we een extra project opstarten. Omdat ik een opleiding hotelschool heb gevolgd en Ann-Gaëlle vroeger al in de horeca werkte, was de keuze snel gemaakt. Door onze eigen foodbox te lanceren kunnen we koken voor anderen zonder dat we in een traditioneel restaurant uitbaten.”

Een foodbox kost 39 euro per persoon. In ruil krijg je een driegangenmenu. “We kiezen voor verse, seizoensgebonden en kwaliteitsvolle producten”, zegt Ann-Gaëlle. “Koken doen we in onze eigen keuken, die we met professioneel materiaal hebben uitgerust." Boîte wil zich van andere foodboxen onderscheiden door culinair hoogstaande gerechten te leveren en het werk voor de klant te beperken. “Neem nu de amuse Gentse Waterzooi op nieuwe wijze die deze week in onze box zit. Zoiets maken, daar kruipt normaal gezien een uur tijd in. Bij ons hoef je de mousse alleen nog maar op te warmen. Een uitgebreide handleiding beschrijft perfect hoe en in welke volgorde je alles moet opwarmen. Bovendien bespaar je ook tijd uit doordat je geen boodschappen hoeft te doen, want wij leveren aan huis.”

Een box kopen kan voorlopig enkel in een straal van dertig kilometer rond het centrum van Waregem. “We hopen uit te breiden en ook in Antwerpen en Brussel te kunnen leveren”, zegt Guillaume. “We willen een vaste waarde worden.”

http://www.boitefood.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio