CLUBNIEUWS. De Maio nog niet van Anderlecht, Dierckx bijna weg bij Club

© Belga

Anderlecht en Club Brugge hebben nog héél wat transferhuiswerk voor de boeg. En bij Standard won Legaer een proces tegen de Sudpresse-kranten.

Voetbalredactie

ANDERLECHT. Weiler wil Praet houden, De Maio nog niet naar paars-wit

Eind juli volgt al de CL-voorronde voor Anderlecht. Daarvoor raakt Obradovic nog niet fit, net zoals Najar, Badji en Deschacht. Gisteren kampten ook Hanni en Praet met lichte blessures. En hoe ziet de toekomst van die Praet er nu uit? De nieuwe trainer Weiler is naar het schijnt gek van hem en wil hem houden. “Daar beslist het bestuur over”, vertelde Weiler woensdagavond. “Maar ik werk graag met spelers zoals Praet, ja.”

Het worden dus nog drukke transferweken voor RSCA. Zo stelden Italiaanse media dat paars-wit met Genua een deal van circa 4 miljoen heeft voor verdediger Sebastien De Maio en dat alleen de speler nog moet toehappen. Zo’n vaart loopt het niet.

CLUB BRUGGE. Ook Antwerp polst Dierckx

De kans dat Tuur Dierckx (21) ook komend seizoen voor Club zal voetballen, is klein. De Brugse spits wil zijn in 2017 aflopende contract voorlopig niet verlengen en geniet interesse van andere clubs. Zoals eerder vermeld is Lokeren nog steeds geïnteresseerd en zijn er ook een aantal Nederlandse clubs die een oogje op Dierckx hebben. Nieuw is echter de interesse van tweedeklasser Antwerp. Algemeen directeur Patrick Decuyper is bereid ver te gaan voor de aanvaller. Gisteravond in de oefenpot tegen Torhout speelde Dierckx niet, maar dat kwam omdat hij op de ochtendtraining uitviel met last aan de adductoren.

Club Brugge-verdediger Jean-Charles Castelletto (21) staat dicht bij een uitleenbeurt aan zijn ex-club Auxerre. Eind januari werd Castelletto al voor vijf maanden verhuurd aan Moeskroen. Club Brugge zal ook een vervanger aantrekken voor Thomas Meunier, al wil het de groei van Dion Cools niet afremmen.

STANDARD. Legaer wint proces tegen Sudpresse

Standard-winger Jonathan Legear won het proces tegen Sudpresse. De Waalse krant schreef in september dat Legear het seizoen voordien de trainer had betaald om te spelen, maar moet daar nu een schadevergoeding voor betalen.

Lees hier de verslagen van de oefenmatchen van woensdagavond.

Meer over Club Brugge

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie