Kleuter uur vast in auto nadat hij zichzelf opsluit

Melle -

Wou de tweejarige Moaze uit Melle woensdag liever een dagje spijbelen van de crèche? De peuter had alvast heel wat bekijks toen hij zich opsloot in de auto door met de sleutels van papa te spelen. Na een uurtje kon de jongen bevrijd worden, door een goede samenwerking van de hulpdiensten en een takelaar.

Zoals zo veel kinderen moest Moaze woensdagochtend naar de crèche. Papa Jugurtha had de jongen al op de achterbank van zijn BMW gezet, maar de peuter begon te huilen. “Om hem wat te kalmeren had ik hem mijn autosleutels gegeven om wat te spelen”, vertelt Jugurtha in Het Laatste Nieuws. Maar dat had hij beter niet gedaan. Toen papa één moment niet oplette, drukte de kleine Moaze op de knop om de auto te sluiten. De peuter zat opgesloten in de wagen, een reservesleutel was niet voorhanden, en zijn papa kon hem niet meteen overtuigen om opnieuw op de knop te drukken.

Jugurtha belde snel naar de hulpdiensten, maar aangezien er geen acuut gevaar was voor de peuter -van hete zomertemperaturen is in ons land al even geen sprake meer- werd een gewone takelaar opgebeld voor de taak. Na een paar tellen kon die Moaze bevrijden. De eer ging uiteindelijk toch nog naar de brandweer, die de peuter als eerste uit de wagen mochten tillen. Moaze en papa hebben hun lesje alvast geleerd. “Ik ga in de toekomst toch niet zomaar mijn autosleutels afgeven”, zei papa Jugurtha achteraf. Hij houdt er gelukkig enkel de kosten van de takelaar aan over.

Corrigeer

MEER NIEUWS