Politievrouw die tip gaf over Salah Abdeslam zelf veroordeeld

Politievrouw die tip gaf over Salah Abdeslam zelf veroordeeld

Foto: Nieuwsblad

Een agente die in de loop van juli 2014 met naar eigen zeggen cruciale informatie over de broers Abdeslam naar haar oversten bij de Brusselse federale politie stapte, is nu zelf veroordeeld. Dat meldt De Standaard.

De  vrouw had meermaals om persoonlijke redenen opzoekingen gedaan in het rijksregister en de databank van de politie. De rechter veroordeelde haar tot een straf van tien maanden met uitstel.  

Inspectrice Nadia S. lag aan de basis van een onderzoek dat het Comité P voert naar eventuele tekortkomingen in het onderzoek naar de aanslagen van Parijs. De inspectrice beweerde na de aanslagen van Parijs aan het Comité P dat ze al in juli 2014 tijdens haar ziekteverlof cruciale informatie had gegeven aan haar collega’s waaruit had moeten blijken dat de broers Abdeslam ‘iets onherstelbaars in de zin hadden’. Met die info zou niks zijn gedaan. 

Claude Fontaine, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie, noemde het verhaal van S. ‘een spookverhaal’. Volgens de politie was haar getuigenis geïnspireerd door rancune nadat ze uit de antiterreureenheid van de federale politie was gezet. Een van de redenen daarvoor was het feit dat ze databanken raadpleegde om privéredenen. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S