Meer dan 8 op de 10 Belgen vertrekt met de auto op vakantie

Meer dan 8 op de 10 Belgen vertrekt met de auto op vakantie

Foto: AP

Meer dan 8 op de 10 Belgen vertrekt op vakantie met de auto, of maakt er tijdens de vakantie gebruik van. Dat blijkt uit een peiling van reisbijstandsorganisatie Touring bij 1.000 Belgen naar hun reisgedrag. Uit de peiling blijkt ook dat Belgen veel reizen. Het overgrote deel (70 procent) doet dat ieder jaar, 40 procent twee tot drie keer.

Terwijl 85 procent van de Belgen dus met de auto reist, kiest 61 procent voor het vliegtuig en 24 procent voor de trein. Zeven op de tien Belgen laat zijn keuze voor een vervoermiddel bepalen door de bestemming, iets meer dan de helft door de reistijd en de helft door de prijs.

De bestemming wordt dan weer voor 67 procent beïnvloed door de prijs, 54 procent laat de keuze aan bezienswaardigheden meespelen en 52 procent gaat voor de zon. De Belgische vakantiegangers kiezen het vaakst voor een citytrip (50 procent), gevolgd door een strandvakantie (49 procent) en een rustvakantie in de natuur (38 procent).

Opvallend is ook dat vier op de vijf Belgen met een huisdier die achterlaten, zeker als ze op citytrip of vliegvakantie vertrekken. Drie op de tien vakantiegangers met huisdieren laat zijn reis op de één of andere manier beïnvloeden door de huisdieren. Dat geldt dan bij de keuze van de bestemming, het type en de duur van de vakantie en het vervoermiddel.

Touring wijst er echter op dat het reizen met een huisdier niet altijd zo leuk is voor het beestje zelf. Vooral onaangenaam zijn de lange autorit en stranden in de blakende zon. Ook moeten de huisdieren goed vastgemaakt worden in de auto of in een aangepaste kooi zitten, en wie met zijn kat, hond of fret binnen de Europese Unie reist, moet voor hen een paspoort halen bij de dierenarts.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees