U bent het niet eens met Wilmots: deze verdediging moet volgens u starten tegen Wales

U bent het niet eens met Wilmots: deze verdediging moet volgens u starten tegen Wales

Laurent Ciman, Christian Kabasele of Jason Denayer: wie moet er centraal in de verdediging spelen? Foto: rr

Het uitvallen van Jan Vertonghen betekende een klap voor de verdediging van de Rode Duivels, die stilaan op een regelrechte nooddefensie begint te lijken: enkel Toby Alderweireld blijft nog over van de basisopstelling zoals veel fans die voor aanvang van het toernooi zouden hebben opgesteld. Ervan uitgaande dat Alderweireld een certitude is, en dat Jordan Lukaku en Thomas Meunier bij gebrek aan alternatieven op de backs al zeker zijn van hun basisplaats in de kwartfinale tegen Wales, vroegen wij onze lezers wie hun voorkeur wegdroeg om de laatste stek centraal in de verdediging naast Alderweireld op te vullen.

1830 lezers reageerden, waarvan een overgrote meerderheid verrassend kiest voor Christian Kabasele. De verdediger van Genk (nu Watford) krijgt 62% van alle stemmen. Eén op vijf lezers kiest voor Jason Denayer, Laurent Ciman (die de voorkeur van bondscoach Marc Wilmots lijkt weg te dragen) moet het doen met een schamele 13%. Opvallend: 5% zou nog een andere oplossing verkiezen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen