Giorgia Bronzini sprint naar winst in eerste etappe in Giro Rosa

Giorgia Bronzini sprint naar winst in eerste etappe in Giro Rosa

Giorgia Bronzini (Wiggle-High5) heeft zaterdag de eerste rit in de 27e editie van de Giro Rosa (WorldTour) op haar palmares gebracht. De 32-jarige Italiaanse, tweevoudig wereldkampioene, was na 104 kilometer van Gaiarine naar San Fior de snelste van een kleine groep. De Amerikaanse Megan Guarnier werd tweede, de Litouwse Rasa Leleivyte derde. Sofie De Vuyst werd eerste Belgische op een 37ste plaats, op 1:07 van de Italiaanse winnares.

Guarnier (Boels-Dolmans) neemt de leiderstrui over van Leah Kirchmann, die vrijdag de proloog won. Ze telt acht seconden voorsprong op de Poolse Katarzyna Niewiadoma en Bronzini.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van Marta Tagliaferro, die niemand mee kreeg in steun en nooit meer dan twee minuten voorsprong nam. Nog voor het slotklimmetje werd de Italiaanse gegrepen door het peloton, dat in stukken brak bergop. Elisa Longo Borghini, Evelyn Stevens, Megan Guarnier en Katarzyna Niewiadoma ontsnapten en zouden nog het gezelschap krijgen van zes anderen. De tien streden voor de dagzege en het was Bronzini die zich het snelst toonde aan de meet.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.