Brouwerij Het Anker staat voor grootste investering ooit

Brouwerij Het Anker staat voor grootste investering ooit

Zaakvoerder Charles Leclef is tevreden met de investeringen en uitbreidingen. Foto: gilp

Mechelen -

Brouwerij Het Anker in Mechelen plant opnieuw voor miljoenen investeringen. Zo moet de capaciteit voor productie en logistiek op de site in Mechelen-Noord meer dan verdubbelen.

Het Anker, bekend van onder meer Gouden Carolus en Maneblusser, staat voor zijn grootste investering ooit. “Het komende jaar investeren we meer dan in de voorbije drie jaar samen en die waren met de modernisering van de brouwzaal en de uitbouw van ons whiskyverhaal al stevig”, zegt zaakvoerder Charles Leclef.

Voor het eerst draagt de brouwerij die investeringen niet meteen zelf. “We kiezen niet voor een klassieke lening, maar voor een kapitaalsverhoging. Daartoe is BNP Paribas Fortis Private Equity toegetreden als minderheidsaandeelhouder, wat ons meer ruimte geeft om de investering gespreid terug te betalen.”

De investeringen die Het Anker de komende maanden plant, maken volgens de eigenaar de laatste grote structurele ingrepen in het productieproces mogelijk. Het laatste wat Charles Leclef wil, is raken aan het karakter van de historische brouwerijsite op de Guido Gezellelaan. “Maar daar botsen we wel op onze limieten. Dat is de reden waarom we onze bottelarij naar Mechelen-Noord hebben verhuisd”, zegt hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio