Vier laat reusachtig decor neerpoten voor nieuwe serie ‘Gent-West’

Vier laat reusachtig decor neerpoten voor nieuwe serie ‘Gent-West’

Voor de gevangenis in de nieuwe fictiereeks ‘Gent-West’ werd een gigantisch gangencomplex gebouwd. Foto: Foto’s vier

Gent -

Omdat er in België geen gevangenissen leegstaan en Nederland te ver was, hebben de makers van een nieuwe Vlaamse fictiereeks er gewoon zelf eentje gebouwd. Met een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter is het decor van Gent-West een van de grootste in Vlaanderen.

In een loods in Gent starten deze maand de opnames van Gent-West. Deze fictiereeks, waarvan de titel voorlopig is, speelt zich af in een Gentse vrouwengevangenis. Hoofdpersonage Veronique Dockx komt in die gevangenis terecht nadat ze haar man David wou verstikken; de man had haar jarenlang mishandeld. In ­afwachting van haar proces probeert Veronique te overleven in een vijandige omgeving waarin ze niemand kan vertrouwen en het best met één oog open slaapt. Wie de hoofdrol in deze nieuwe fictiereeks speelt, is nog niet bekend. Veerle Dobbelaere doet ­sowieso mee.

De opnames van Gent-West vinden plaats in een loods in Gent. Daar staat een decor van tweeduizend vierkante meter, waarvan achttienhonderd vierkante meter bebouwd met een cellencomplex, een ruimte met videobewaking voor de cipiers, een eetruimte, een bibliotheek met leeszaal, een ziekenboeg en een ontspanningsruimte.

Het decor van Gent-West is naar Vlaamse normen uitzonderlijk groot. Maar volgens Vier was het geen optie om in een oude gevangenis te filmen: in België vonden de makers geen leegstaande gevangenissen. In Nederland waren die er wel, maar het was effi­ciënter om zelf een decor te bouwen. Het decor is meteen aangepast voor de camera’s en bovendien draait een filmploeg met Vlamingen natuurlijk liever in Gent.

Gent-West zal ten vroegste in 2018 op Vier te zien zijn – al is de première voor de klanten van Telenet, die de ­serie een aantal maanden op voorhand te zien krijgen via de betalende toepassingen Play en Play More. Telecomgigant Telenet investeert fors in Vlaamse fictie met onder meer Callboys, dat in september op Vier te zien is. Telenet maakte ook zelf Chaussée d’Amour, een fictiereeks die voorlopig alleen via hun eigen diensten te bekijken is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees