Sunweb drie jaar hoofdsponsor van Dumoulin en co.

Sunweb drie jaar hoofdsponsor van Dumoulin en co.

Sunweb is momenteel cosponsor bij de Giant-Alpecin-ploeg van Tom Dumoulin. Foto: Photonews

Giant-Alpecin-manager Iwan Spekebrink stelt maandag tijdens de eerste rustdag van de Tour in Andorra de nieuwe hoofdsponsor voor: Sunweb. Het reisbureau is momenteel cosponsor bij de Giant-Alpecin-ploeg van Tom Dumoulin.

­Eerder was het internationale bedrijf al actief in de crossploeg van Jurgen Mettepenningen. Sunweb wil zich nu volledig toeleggen op de World­Tourploeg waar fietsconstructeur Giant de tweede sponsor wordt.

Het Waregemse bedrijf Renson blijft de derde merknaam op de broek van Warren Barguil en co. De toekomst van de Duitse shampoospecialist Alpecin als sponsor is nog niet duidelijk. Hun contract loopt nog tot 2019, maar er zit een clausule in. Dat was ook het geval in het contract met fietsconstructeur Giant.

Voor de klassiekers wordt de Australiër Michael Matthews het speerpunt. Ondertussen wordt Alpecin ook gesignaleerd bij Bora-Hansgrohe als eventueel derde sponsor en zelfs bij Katusha dat, dixit manager Ekimov, hoopt op het einde van deze week rond te zijn met een niet nader genoemde cosponsor.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.