Food

Japanse Ikea's serveren zwarte hotdogs

Japanse Ikea's serveren zwarte hotdogs

Foto: @Instagram

Wie in de bistro van de Ikea-winkels in Japan een hotdog bestelt, kijkt ongetwijfeld zijn ogen uit. Het broodje en worstje zijn immers gemaakt uit eetbare houtskool en zien daardoor helemaal zwart. De meningen op sociale media lijken voorlopig verdeeld.

De nieuwe hotdog die de Japanse Ikea introduceert, is niet onopgemerkt gebleven. De zogenaamde Ninja Dog domineert zelfs de sociale media in Japan, hij ziet er namelijk toch een tikkeltje anders uit dan verwacht. Het broodje en het vlees zijn helemaal zwart, dit omdat ze gemaakt zijn uit eetbare houtskool.

Eetbare houtskool zou een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Volgens de organisatie Bamboo Leaf Tea is eetbare houtskool het ideale middel om het lichaam effectief te detoxen en helpt het bij de behandeling van voedselvergiftiging of chemische intoxicatie. In Japan is eetbare houtskool al langere tijd populair en wordt het vaak gebruikt om voedsel zwart te kleuren. De Ninja Dog kost 2,50 euro en is nog verkrijgbaar tot het einde van het jaar.

 

Ninja Dogs?? #hotdog #ninja #ninjadog #ikea #japan

Een foto die is geplaatst door EM-mee-Koh FKA Emmy (@ffflava) op

Corrigeer