WIELRENNENELITE ZONDER CONTRACT - Jarige Dries De Bondt trakteert zichzelf op een tiende overwinning

“Mijn sterkste periode komt er nog aan”

“Mijn sterkste periode komt  er nog aan”

Dries De Bondt heeft de smaak te pakken: “Mijn zege in Halle-Ingooigem krikte het vertrouwen nog verder op.” Foto: VDB

Buggenhout / Londerzeel -

Dries De Bondt liet voor eigen volk in Opdorp een tiende zege optekenen. De 25-jarige Oost-Vlaamse elitekampioen met Londerzeels supporterslegioen plant drie dagen zonder fiets, maar zijn koershonger blijkt nog niet gestild.

Je kreeg in Opdorp van de collega's alweer gelukwensen als beste renner in koers?

Dries De Bondt: “Nochtans voelde dat niet zo aan. Ik had zeker geen superbe benen. Misschien vierde ik maandag wel iets te uitbundig mijn verjaardag en betaalde ik daar wat de tol voor. Ik liet voor eigen volk uiteraard de kans niet liggen om een overwinning te boeken. Je weet dat de supporters in eigen streek steevast op post zijn.”

“Na veertig kilometer werd een kopgroep van zestien renners gevormd. In de slotronde verbrokkelde de kopgroep. Vooral Niels Vandyck gooide tal van bommetjes en maakte me het leven zuur. Fabio Sinoy speelde alles of niets op 800 meter van de streep. De benen verzuurden en ik speelde blufpoker. Ik gokte dat Conor Henebry zou counteren en de Australiër trapte in de aanval. Het was de enige manier om de zege te behalen, want de voorgaande koersen zaten in de benen. Dit keer diende ik dus te pokeren.”

De ploegleiding van Willems Verranda's gaf haar renners verplichte rust na de Omloop Het Nieuwsblad, maar jij ontsnapte aan de richtlijn?

“Ik heb nog veel energie in de tank hoor. Mijn najaar is doorgaans sterker dan mijn voorjaar. De rest van de ploeg trekt op hoogtestage en treedt even uit competitie, maar ik wil graag in conditie blijven. Ik zet de fiets nu wel drie dagen aan de kant, maar nadien bouw ik opnieuw op. In de Grote Prijs Pino Cerami op woensdag 20 juli word ik één van de speerpunten. In een sprint wordt uiteraard de kaart getrokken van Timothy Dupont of Aidis Kruopis, maar als vrijbuiter kan ik ook koersen winnen zoals ik in Halle-Ingooigem showde.”

Je zit intussen al aan vijftig koersdagen, maar je blikt alweer vooruit naar de volgende afspraak?

“Ik reed op 31 januari al mijn eerste koers, maar verkeer nog steeds in vorm. Ik ben helemaal nog niet uitgeblust. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik tien overwinningen vergaarde, maar dat betekent niet dat ik nu bij de pakken wil gaan zitten. Geloof me vrij dat mijn sterkste maanden er nog aankomen. Ik had een grote vis nodig om door te breken en in Halle-Ingooigem hing die plots onverwacht aan de hengel. Dat krikte het vertrouwen nog verder op.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio