TRIATLONTRIATLON VAN VLAANDEREN IN OUDENAARDE - Pieterjan Penne staat voor vierde keer aan de start

“Op de hellingen niet te snel alle pijlen verschieten”

“Op de hellingen niet te snel alle pijlen verschieten”

Pieterjan Penne is in Oudenaarde aan zijn zevende race in acht weken toe. Foto: RR

Oudenaarde / Gent -

Zondag is de Triatlon van Vlaanderen aan zijn vijfde editie toe. Voor Pieterjan Penne biedt de wedstrijd de gelegenheid om alweer met een sterke prestatie uit te pakken. “Al zal er op de heuvels van de Vlaamse Ardennen goed moeten gedoseerd worden.”

Pieterjan Penne start zondag in Oudenaarde voor de vierde maal in de Triatlon van Vlaanderen.

“Ik heb nog maar één editie overgeslagen”, aldus de bij LTTD aangesloten Gentenaar, die het startnummer drie toegewezen kreeg. Penne wordt trouwens in één adem genoemd met het trio favorieten bestaande uit Vincent Van de Walle, Kenneth Vandendriessche en Stenn Goetstouwers, de winnaar van vorig jaar, die omwille van een liesblessure pas in laatste instantie zal beslissen of hij start.

“Het is een wedstrijd die me wel ligt. Twee jaar geleden legde ik er nog beslag op de derde plaats. Of ik voldoende fris aan de start zal komen, zal het verloop van de wedstrijd wel uitwijzen. Oudenaarde is immers mijn zevende race in een tijdsbestek van acht weken. Fijn vond ik dat ik in Oostkerke voor de derde opeenvolgende maal het zegegebaar mocht maken.”

Penne weet ook dat het fietsen over de legendarische heuvels van de Vlaamse Ardennen de hoofdbrok zal vormen. “Het zal opnieuw zaak zijn om op al die hellingen niet te snel alle pijlen te verschieten. Want ook de daaropvolgende loopfinale is zeker niet te onderschatten”, aldus nog Penne, die op Ironmangebied eventjes een sabbatjaar heeft ingeschakeld. “Ik heb me eerder op het snellere trainingswerk gericht om volgend jaar weer resoluut naar de langere afstanden over te schakelen. In augustus staan alvast nog de halve triatlons van Eupen en Deinze op mijn programma.”

De start van de Triatlon van Vlaanderen wordt om 14 uur aan de Donkvijvers gegeven. Op het programma staan: 1.000 meter zwemmen, 45 kilometer fietsen en 11 kilometer lopen. Bij de vrouwen zijn Alexandra Tondeur en Joke Coysman de grootste podiumkandidaten. De aankomst vindt plaats in de Minderbroedersstraat. In totaal schreven 353 individuele atleten en 31 trio’s in.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio