Zwemmen

Coach Rik Valcke: “Vertrouwen dat het voor Rio helemaal goed komt met Emmanuel Vanluchene”

Coach Rik Valcke: “Vertrouwen dat het voor Rio helemaal goed komt met Emmanuel Vanluchene”

GEERT STEVENS Foto: BELGAIMAGE

Oostrozebeke -

Emmanuel Vanluchene heeft er niet zijn leukste maanden opzitten, maar vorig weekend kon hij in Glasgow met een goed gevoel de open Schotse kampioenschappen afwerken.

Glasgow werd voor Vanluchene een opsteker in het vooruitzicht van de Olympische Spelen. Wegens een chronische darmontsteking diende hij enkele weken geleden nog het EK in Londen te laten schieten.

“We hebben die keuze vooral gemaakt om zijn deelname aan de Spelen niet in het gedrang te brengen”, vertelt coach Rik Valcke. “Ik ben tevreden over de resultaten en vooral over de manier hoe Emmanuel lichamelijk en mentaal heeft gereageerd op de vele wedstrijden, en dit in volle trainingsperiode. Tussen de wedstrijden kon hij zelfs de voorziene trainingen afwerken en ook de voorbije dagen hebben we goed kunnen trainen. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat het helemaal goed komt voor Rio. De basisconditie staat op punt. We kunnen binnenkort starten met intensieve wedstrijdspecifieke trainingen. Het is de bedoeling om de resterende vier weken verder op te bouwen richting Rio.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio