Celebs

Rechter oordeelt dat proces tegen Cosby doorgaat

Rechter oordeelt dat proces tegen Cosby doorgaat

Foto: AFP

Bill Cosby’s proces voor seksuele agressie gaat door, nadat een rechter donderdag het laatste verzoek van zijn advocaten om de zaak te laten vallen heeft afgewezen. Dat maakten de advocaten betrokken in de zaak bekend.

“We gaan nu verder met deze zaak en gaan proberen om gerechtigheid te brengen”, zei openbare aanklager Kevin Steele.

De advocaten van de omstreden acteur argumenteerden dat de beslissing om het vermeende slachtoffer niet te laten getuigen tijdens de inleidende hoorzitting het recht van Cosby schond om de getuigen tegen hem te confronteren.

Een rechter oordeelde volgens de krant Philadelphia Inquirer dat die beslissing “volkomen correct” was.

Cosby woonde de hoorzitting bij in Norristown, in de staat Pennsylvania, maar nam nooit het woord. Het was zijn tweede verschijning voor de rechtbank in de zaak, waarin hij beschuldigd wordt van het drogeren en seksueel misbruiken van Andrea Constand in 2004, in zijn huis in de buurt van Philadelphia. Als hij hiervoor veroordeeld wordt, riskeert Cosby tot tien jaar cel.

Tientallen vrouwen hebben de 78-jarige acteur ervan beschuldigd hen in de afgelopen decennia gedrogeerd en seksueel misbruikt te hebben. De meeste beschuldigingen komen niet in aanmerking voor vervolging, enkel die van Constand kunnen leiden tot een straf voor Cosby.

Er is nog geen datum vastgelegd voor de rechtszaak.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees