OVERZICHT. Zo evolueert de criminaliteit in uw gemeente

OVERZICHT. Zo evolueert de criminaliteit in uw gemeente

Foto: *

Minder woninginbraken, minder zakkenrollers, minder auto’s gestolen. Politiediensten in ons land hebben nooit zo weinig (kleinere) criminele feiten geregistreerd als vorig jaar. In 2014 waren er nog 973.586 aangiftes, vorig jaar 898.826. Met dank aan strengere controles door de terreurdreiging, maar ook de aanzwengelende economie en camera’s met nummerplaatherkenning die een afschrikkend effect hebben.

De criminaliteitscijfers zakken voor het vierde jaar op rij en is er sprake van een echte trend. Toch zijn er op regionaal vlak nog grote verschillen. Zo tekent de daling van het aantal misdrijven zich het sterkst af in de grote steden: Gent noteerde 2.226 minder feiten, Brussel 7.319 en Antwerpen spant de kroon met een daling van maar liefst 10.270 feiten. Tegelijkertijd is de criminaliteit vorig jaar nog toegenomen in 83 Vlaamse en Brusselse gemeenten. In absolute cijfers steeg de criminaliteit het sterkst in Geraardsbergen (+388 feiten), Beveren-Waas (+238) en Ganshoren (+154). 

Uit de statistieken blijkt ook dat misdaad zijn favoriete streken kiest: van fietsdiefstallen in Leuven tot woningbraken in Bever. Klik op de kaart voor de evolutie van het aantal misdrijven en bekijk hier de gedetailleerde criminaliteitscijfers van jouw gemeente.


 
 


Bekijk hier meer cijfers over woninginbraken in jouw gemeente.

Corrigeer

MEER NIEUWS