Voortbestaan verzekerd dankzij injectie van 60.000 euro

Natourcriterium blijft nog zeker vijf jaar in Roeselare

Natourcriterium blijft nog zeker vijf jaar in Roeselare

De koers zal mettertijd moeten verhuizen, maar daarover maakt de organisatie zich nu nog helemaal geen zorgen. Foto: Sbr

Roeselare -

Eind juli vindt het Dovy Natourcriterium opnieuw plaats in Roeselare. De stad heeft er alles aan gedaan om dat zo te houden en tastte diep in de buidel.

Op dinsdag 26 juli raast het Dovy Natourcriterium opnieuw door de straten van Roeselare. Het wielerevenement is toe aan de zevende editie en dat hebben ze vooral te danken aan de steun van stad Roeselare. Het Natourcriterium krijgt dit jaar namelijk 60.000 euro subsidie, een verdubbeling in vergelijking met de 32.000 euro van de jaren ervoor. Maar die extra middelen zijn nodig om het voortbestaan te garanderen.

Bij het afsluiten van het nieuwe contract, tastte de stad dan ook diep in de buidel. Een noodzaak, nadat enkele sponsors waaronder de provincie West-Vlaanderen hadden afgehaakt. Door de extra steun wil de stad zich blijven profileren als wielerstad en bovendien het geheel gratis houden voor de toeschouwers. “Vanuit de stad hebben we zeilen bijgezet om het Natourcriterium financieel gezond te houden. Er is wel wat commotie rond geweest op de gemeenteraad, maar samen met de start van Dwars Door Vlaanderen zet het Natourcriterium Roeselare op de internationale wielerkaart”, zegt sportschepen José Debels (CD&V).

INFO

natourroeselare.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio