Vrouw verdween aan haar woning langs Varendonksesteenweg

Zoektocht naar Rosa (61) levert niets op

De zoektocht naar Rosa Holemans (inzet) in het natuurgebied leverde niets op. Foto: tab

Herselt -

Zeventien Belgische en Nederlandse hondenteams hebben vrijdag samen met de politie tevergeefs gezocht naar de vermiste Rosa Holemans. De vrouw verdween vorige week vlakbij haar woning.

De 61-jarige Rosa Holemans uit Bergom (Herselt) is een week na haar verdwijning nog niet terecht. Ondanks de inzet van een helikopter met warmtecamera, speurhonden en leden van de Cel Vermiste Personen blijft Rosa onvindbaar. De zestiger werd vrijdag 1 juli omstreeks 19 uur voor het laatst gezien aan haar woning langs de Varendonksesteenweg. Daar is ze te voet vertrokken. Sindsdien heeft niemand haar nog gezien of iets van de vrouw vernomen.

Voor een nieuwe zoektocht trokken vrijdag zeventien hondenteams, ondersteund door de politie, een natuurgebied aan Witbergen in. Het bestuur van de vereniging Vlaamse reddingshonden, een team van hondenliefhebbers die hun viervoeters trainen in het opsporen van slachtoffers bij rampen en verdwijningen, had eerder deze week haar vrijwillige diensten aangeboden. Op dat aanbod ging de politie graag in. Door de samenwerking met de Reddingshondenwerkgroep Zeeland (RHWZ) daagden vrijdagochtend ook heel wat noorderburen op aan Witbergen. Samen kamden ze het gebied uit, zonder resultaat. “We hebben nog niemand aangetroffen”, bevestigt rechercheur Tim Verschueren van de politiezone Zuiderkempen. “Nochtans zijn alle middelen binnen onze mogelijkheden ingezet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees