Fit & Gezond

Ook dit kan een symptoom zijn van borstkanker

Ook dit kan een symptoom zijn van borstkanker

Foto: Shutterstock

De Britse Claire Warner kreeg op 5 juli te horen dat ze borstkanker heeft. Na de harde diagnose deelde ze een foto van haar linkerborst via haar Facebook-pagina. Ze wil vrouwen erop attent maken dat knobbeltjes niet het enige symptoom zijn die op de verschrikkelijke ziekte kunnen wijzen.

Claire maakte een net na haar confronterende biopsie een foto van haar borst. Daarop is op een blauw plekje van het onderzoek na niets vreemds te zien. Wie beter kijkt, ziet echter een piepklein kuiltje in haar borst dat verraadt dat ze de ziekte heeft.

“Dit is een foto van mijn linkerborst. Dat kleine, paarsachtige plekje is het resultaat van mijn biopsie. Dat minuscule kuiltje erboven en links van het vlekje is een zeldzaam en onbekend symptoom van borstkanker. Knipper even met je ogen en je zou het missen. Ik heb het ontdekt dankzij een vriend die een artikel deelde”, schreef ze bij de foto. “Ik heb de ziekte snel ontdekt en hoop dat ik een van de gelukkigen ben”, voegt ze er nog aan toe.

De vrouw roept dames op om niet alleen te voelen of alles in orde is met hun borsten, maar er ook naar te kijken en te checken of ze iets vreemds opmerken. “Als dit iemand kan helpen zoals ik ben geholpen, dan was het de moeite waard om mijn linkerborst die binnenkort een stukje kleiner te tonen.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees