Maurice (101) en Victorine (96) zijn met 77 jaar huwelijk het langst getrouwde koppel in ons land

Feest in wzc Sint-Eligius in Zeveneken deze morgen: Maurice Weewauters - in december wordt hij 102 - en Victorine De Kerpel - over enkele weken 97 - vierden er hun zevenenzeventigjarig huwelijksjubileum. Een officiële naam is daar niet eens voor, het houdt het midden tussen albast (75 jaar) en eik (80 jaar). Maurice en Victorine zijn momenteel het langst getrouwde koppel nog in leven in België. Op de "erelijst aller tijden" moeten ze wel nog een koppel van 79 jaar, en twee paren van 78 jaar huwelijksgeluk laten voorgaan.

Een echt geheim van zoveel jaren samenzijn hebben ze volgens zoon Roger nooit verklapt. "Sober, maar liefdevol, al zat er af en toe wel eens een flink haar in de boter", vertelt hij. Het schepencollege, met waarnemend burgemeester Hervé Stevens op kop, had even de koppen moeten bijeensteken om na zoveel jubilea nog een origineel cadeau te vinden voor de jubilarissen. Het werd een reusachtige box vol droge koekjes. "Gezonde voeding, zodat we hier over drie jaar opnieuw kunnen staan voor hun eiken jubilee", lachte Hervé.

Waarom en waarover er al eens een woordje viel ten huize Weewauters, leest u morgen samen met hun bewogen levensloop in de gedrukte krant De Gentenaar. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio