Rollobier tijdens folklorefeesten

Rollobier tijdens folklorefeesten

Voorzitter Mickel Schepens, brouwer Bruno Delrue, burgemeester Vincent Van Quickenborne en ondervoorzitter Johan Vandermeulen klinken met een Rollo op succesvolle folklorefeesten Foto: loh

Kortrijk / Rollegem -

De Rollegemse folklorefeesten geven nu al de aftrap met Rollo. Dat is een eigen biertje. En inschrijven voor een eerste cyclocross moet eveneens vooraf. Tijdens de komende veertigste editie is er onder meer een reuzenstoet met veertig deelnemers.

Eind augustus is er de veertigste editie van de Rollegemse folklorefeesten. De aftrap wordt nu al gegeven met het brouwen van Rollobier en de inschrijvingen voor de eerste cyclocross.

“Naar aanleiding van onze verjaardag hebben wij het enige, echte Rollobier op basis van gember en gerstemout opnieuw laten brouwen”, zegt voorzitter Mickel Schepens. “Dat gebeurt in samenwerking met brouwerij 't Gaverhopke. Dit gerstenat werd genoemd naar de reus van Rollegem en de eerste Heer van Rolleghem, actief in de vroege middeleeuwen. Het bier is vanaf nu te verkrijgen tot half augustus in een sixpack of met een passend glas. Daarmee hopen we een deel van onze activiteiten te financieren.”

INFO

www.rollo.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio