Branddeskundige concludeert: opzettelijke brandstichting bij nacht

Ook in Ronse twee nieuwe auto's in brand gestoken

Vorige nacht werden bewoners opgeschrikt door enkele forse knallen. Twee auto’s bleken in brand te zijn gestoken. Foto: fdv

Ronse -

Op een parking in de Molenkensstraat in Ronse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee nieuwe auto’s (twee Ford Fiesta’s) in vlammen opgegaan. De auto’s werden elk afzonderlijk bewust in brand gestoken. Opzettelijke brandstichting bij nacht. Tot die conclusie kwam de branddeskundige. Die verrichtte gisteren de expertise in opdracht van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde. Er is nog geen spoor naar de dader(s).

De jongste nachtelijke brandstichting in de Molenkensstraat verontrust, op een boogscheut van de Kapellestraat, werden onlangs van zeventien auto’s twintig banden lek gestoken. Vandalen sloegen ‘s nachts toe bij bewoners die hun wagen voor de deur hadden geparkeerd.

Om 3 uur ’s nachts werden bewoners op de hoek van de Molenkensstraat met de Zonnestraat, net buiten het stadscentrum, opgeschrikt door enkele forse knallen. Bewoners stelden vast dat op de parking twee auto’s in brand stonden. Een van hen was de eigenares van een fonkelnieuwe Ford Fiesta. Zij zag haar wagen in vlammen opgaan.

Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor. Politiechef Patrick Boel van Zone Ronse gaat de nachtpatrouilles herschikken.

In de nacht van woensdag op donderdag gingen in de Brusselse gemeente Sint-Gillis negen auto's in vlammen op. Of er een verband is met de feiten in Ronse, is niet bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees