CLUBNIEUWS. Praet boos naar de kant, Braziliaanse interesse voor Gedoz

Opmerkelijk tafereel gisteren tijdens de ochtendtraining van Anderlecht toen Dennis Praet na een opmerking misnoegd naast het terrein ging zitten. Trainer René Weiler heeft duidelijk nog heel wat werk bij de Brusselse club, waar er interesse is voor Lukebakio. Club Brugge lonkt nog steeds naar Anthony Limbombe en Ricardo Van Rhijn, terwijl er interesse is voor Gedoz. Genk ten slotte start vandaag het nieuwe seizoen in de Europa League maar heeft ook nog huiswerk op transfergebied.

Praet boos naar de kant

ANDERLECHT Opmerkelijk tafereel gisteren tijdens de ochtendtraining in Stegersbach: de sessie liep naar zijn einde wanneer de groep een wedstrijdvorm speelde en Dennis Praet van trainer René Weiler de opmerking kreeg dat hij niet genoeg in beweging was. Praet moest daarom ‘als straf’ meespelen met de ploeg in balbezit, om meer betrokken te raken bij het spel. Maar dat werkte averechts. Praet stak zich nog meer weg en na een nieuwe opmerking ging hij zelfs misnoegd naast het terrein zitten. De voormalige Gouden Schoen heeft nog wat last van een liesblessure en wil het soms wat rustiger aan doen om niet te hervallen. Dat daar niet altijd begrip voor is, frustreert de middenvelder, die na de middag de teambuilding aan zich liet voorbijgaan omwille van de blessure. 

Maar ongetwijfeld spelen ook de beslommeringen rond zijn transfer een rol. Ook gisteren bereikte Anderlecht nog geen akkoord met Sampdoria over een overgang van Praet. 

De transfer van de Roemeense international Alexandru Chipciu naar Anderlecht zit momenteel geblokkeerd. Steaua Boekarest wil sowieso de loting van de Champions League-kwalificaties op vrijdag afwachten alvorens de overgang te finaliseren, maar zit ook verveeld met het percentage dat het nog moet betalen aan de eerste club van Chipciu. FC Brasov heeft nog recht op 25 procent van de transfersom voor Chipciu, maar de excentrieke Steaua-voorzitter Becali wil dat niet betalen. Hij probeert nog te onderhandelen om dit percentage te verkleinen. Als dreigement naar Brasov heeft hij het argument dat hij - als ze niet akkoord gaan - zal wachten tot januari (gegy)

Salzburg trekt  aan Lukebakio 

ANDERLECHT Red Bull Salzburg is fel geïnteresseerd in Dodi Lukebakio (19). De Oostenrijkse topclub klopte al aan bij Anderlecht, maar ving in eerste instantie bot. “Een interessante speler”, bevestigt Benoit Thans, die scout voor Salzburg. “Maar Dodi heeft nog vier jaar contract bij Anderlecht.”Nochtans waren de meningen binnen RSCA verdeeld. Sommigen wilden de flankspeler voor een goed bod best laten gaan, anderen praatten in op Lukebakio om in Brussel te blijven. Vreemd genoeg nam trainer René Weiler Lukebakio deze week niet mee op stage naar Oostenrijk. Als de tiener buiten de A-kern blijft, kan de interesse van Salzburg weer aanzwengelen. (ela, jug)

NEC heeft al vervanger voor Limbombe, Braziliaanse interesse voor Gedoz

CLUB BRUGGE NEC wacht niet op een vertrek van Anthony Limbombe (21). De ploeg uit Nijmegen haalde met de Duitser Reagy Ofosu (24) al een nieuwe flankaanvaller in huis in afwachting van het vertrek van de Belg. Limbombe staat nog steeds in grote belangstelling van Club Brugge, al vraagt NEC wel minstens twee miljoen euro.

Met rechtsachter Ricardo Van Rhijn (25) lopen de onderhandelingen verder.

Atletico Mineiro toont dan weer belangstelling voor Felipe Gedoz (23). De Brazilianen zijn op zoek naar een vervanger voor Juan Cazares, die door een scheur in de adductoren van zijn bovenbeen drie maanden buiten strijd zal zijn. Daniel Nepomuceno, voorzitter van Atletico Mineiro, gaf al toe dat er interesse is in Gedoz. De flankaanvaller werd eerder gelinkt aan Cruzeiro en staat niet weigerachtig tegenover een terugkeer naar zijn thuisland.

Storm sloot gisteren op de ochtendtraining opnieuw aan. Ook Bolingoli en Diaby deden ’s ochtends mee. ’s Namiddags bleven beide spelers binnen, samen met Engels, Poulain, Vormer, Bruzzese, Izquierdo, Gedoz, Refaelov, Ibini en Pina. (gma, jve)

Lokeren gaat vol voor Ankersen (Göteborg)

LOKEREN In zijn zoektocht naar offensieve versterking duwt Lokeren door voor Jakob Ankersen (25). De Deense rechterflank heeft nog een contract tot eind 2017 bij het Zweedse Göteborg, maar die club ging akkoord met een bod van naar verluidt 600.000 euro. De deal over linksachter Skulason is zo goed als rond. Er werd een akkoord gesloten met het Deense Odense en de speler stemde in met een voorstel van drie jaar. Volgende week volgen de medische tests. (alve, gma, gegy)

KRC GENK Sekou Cissé, die in de C-kern zit, kan rekenen op belangstelling uit de Ligue 2. Onder andere Red Star, Le Havre, Lens en Strasbourg hengelen naar de Ivoriaan. Geen Igor de Camargo in de Genkse selectie. Nadat Eupen en Antwerp al hadden gepolst, is het nu de beurt aan Apoel Nicosia. 

CHARLEROI Habib Habibou staat volgens L’Equipe dicht bij een terugkeer naar België. De 29-jarige spits wordt genoemd bij Charleroi en Kortrijk. Habibou ontkent de geruchten op Twitter. (bvv) 

WAASLAND-BEVEREN Ibou Sawaneh verlaat W.-Beveren voor de Turkse tweedeklasser Saliurfaspor. (alve) 

Corrigeer