Daar gaan we weer: op deze dag vergaat de wereld

Als we eerdere voorspellingen moesten geloven, was de wereld intussen al tientallen keren vergaan. Toch hebben complotdenkers nu een nieuwe datum geprikt. Voor hen is het duidelijk: het einde van de wereld is zéér nabij.

Volgens enkele complotdenkers op het internet zullen de magnetische polen van de aarde binnen vijftien dagen draaien. En alsof dat nog niet genoeg is, zou een "zeer kwade Jezus Christus" terugkomen om iedereen te vermoorden. Het lijdt - voor hen - geen twijfel dat de wereld op 29 juli zal vergaan. 

Aan de hand van Bijbelse teksten probeert 'End Times Prophecies' de beweringen kracht bij te zetten. Om de sceptici nóg meer te overtuigen, hebben ze de beelden er zelfs doen uitzien als een nieuwsuitzending. 

"In deze uitzending zullen we het hebben over de terugkeer van Jezus Christus", klinkt het. "Die vindt plaats op hetzelfde moment waarop de magnetische polen draaien, waardoor een wereldwijde aardbeving zal ontstaan. De zon zal zwart worden, de sterren zullen op de aarde vallen, alle bergen en eilanden zullen verschuiven." 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees