Bonifazio de snelste in rit drie van de Ronde van Polen

Bonifazio de snelste in rit drie van de Ronde van Polen

Foto: EPA

Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo) heeft donderdag de derde etappe in de Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na een marathonrit van 240 kilometer klopte de Italiaan in een groepsspurt Moreno Hofland (Lotto NL-Jumbo) en Luka Mezgec (Orica-BikeExchange). De Colombiaan Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) blijft leider.

De derde etappe van deze Ronde van Polen zorgde voor weinig spektakel. Vroeg in de rit reden vijf Oost-Europese renners zonder veel naam weg: de Sloveen Matej Mohoric, de Rus Sergey Nikolaev en de Polen Kamil Gradek, Lukasz Owsian en Przemyslaw Kasperkiewicz. Met een maximale voorsprong van vijf minuten maakten zij geen kans tegen het peloton dat geleid werd door het Etixx-Quick Step van gele trui Fernando Gaviria, die even moest achtervolgen door een val.

Vijftien kilometer voor de streep werden op de laatste klim de vroege vluchters gegrepen en vormde een nieuwe kopgroep van vijf zich, met onder meer de jonge Belg Tiesj Benoot (Lotto-Soudal). Hun avontuur bleef echter niet duren. Ook twee pogingen van Poolse eenzaten waren geen leven beschoren, en zo werd het opnieuw een spurt van een grote groep. Die werd ingeleid door de troepen van Gaviria enerzijds en van zijn belager Caleb Ewan (Orica-BikeExchange) anderzijds.

De Australische ploeg speelde echter op de verrassing door niet Ewan, maar wel zijn snelle Sloveen Luka Mezgec uit te spelen. Daardoor kwam leider Gaviria te vroeg met de neus in de wind. De Italiaan Niccolo Bonifazio greep de kans en spurtte naar winst, voor Moreno Hofland en Mezgec. De veertiende plek van Gaviria volstond wel om zijn leiderstrui vast te houden. Hij heeft in de stand nu zes seconden voorsprong op dichtste achtervolger Bonifazio.

Corrigeer