Raad van State vernietigt doortrekking N60

Frank Vercleyen en Luc De Medts van het actiecomité Geen streep door Ronse en Davy De Groote van het Milieufront Omer Wattez zijn blij met de uitspraak van de Raad van State. Foto: fdv

Ronse -

De Raad van State heeft een ferme streep getrokken door de plannen van de Vlaamse Regering en de stad Ronse om het ontbrekende stuk N60 in Ronse te realiseren. De Raad heeft immers het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dat daarvoor werd opgesteld, vernietigd. “Dat is een geweldige opsteker voor ons”, stelt het Actiecomité Geen Streep door Ronse. “Maar we blijven op onze hoede, want het Vlaams Gewest kan besluiten om een nieuw GRUP op te stellen.”

De Raad van State heeft op verzoek van Milieufront Omer Wattez op 30 juni het besluit van de Vlaamse Regering van 4 juli 2014 vernietigd. Het GRUP ‘Missing Link te Ronse’ wordt daardoor afgevoerd. “Dit betekent dat al het voorbereidende werk voor de doortrekking van de N60 van nul af hernomen moet worden. Een terugslag met ettelijke jaren voor de plannen van de Vlaamse Regering en van de Stad Ronse”, aldus Frank Vercleyen van het Actiecomité Geen Streep door Ronse, dat ervoor ijvert de doortrekking van de N60 in Ronse definitief af te voeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio