Sociaal verhuurkantoor bouwt 52 nieuwe appartementen

© efo

Het Sociaal Verhuurkantoor werkt voor het eerst samen met een bouwgroep om het woningaanbod gevoelig uit te breiden. Op de Torhoutsesteenweg verrijzen 52 nieuwbouwappartementen.

EDWIN FONTAINE

Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) huurt in Oostende 135 woningen en in Bredene 84 bij particulieren. Die worden doorverhuurd aan mensen met een laag inkomen en een hoge woonnood. “De huurprijs die de eigenaar krijgt, is lager dan op de privéhuurmarkt, maar hij is wel negen jaar zeker van zijn maandelijkse betaling. We nemen ook de administratie op ons”, zegt Jan Vellemans van het SVK.

Op twee jaar tijd steeg het aantal panden in Oostende aanzienlijk. Nu gaat ook de belangrijke bouwonderneming Degroote samenwerken met het SVK.

“Er zijn meerdere redenen waarom we de 52 appartementen op de Torhoutsesteenweg in beheer geven van het SVK. We willen als projectontwikkelaar voor iedereen bouwen. Samenwerken met het SVK voor 27 jaar geeft een iets lagere rendabiliteit, maar we hebben geen zorgen. Het project Condor op de site van de vroegere garage Midas op Sint Jan zorgt er ook voor dat we het sociale luik van onze woningbouw invullen”, zegt David Degroote .

En daar blijft het voor het SVK niet bij. “We gaan voortaan ook actief op zoek naar eigenaars om panden bij te huren en staan open als eigenaars bij ons aankloppen. Tegen eind dit jaar hebben we 250 panden in ontwikkeling. Condor zal klaar zijn begin 2018”, zegt schepen voor Huisvesting Nancy Bourgoignie (SP.A).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus