Google eert Belgische kunstenaar met een doodle

Google eert Belgische kunstenaar met een doodle

Omdat wijlen kunstschilder Roger Raveel 95 jaar geleden geboren werd, eert Google hem vrijdag in België en Nederland met een doodle, een aangepast logo boven de zoekbalk. Dat melden de provincie Oost-Vlaanderen en Google.

Het aangepast logo herneemt elementen van drie grafische werken van Raveel. Het gaat om stukken uit “Nog een beetje mens”, een kleurenhoutsnede uit 1989, “Profiel met rode vlek”, een kleurenets uit 1988 en “De schilderijoptocht van 1978 te Machelen-aan-de-Leie”, een kleurenlitho uit 1979. Ook zijn elementen van één schilderij opgenomen, namelijk “De drie hoofdkleuren Vierkantig gevat in de natuur met hun complementairen”, een olie op doek schilderij uit 2003.

Google eert Raveel als “een van de belangrijkste kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog”. Marleen De Muer, de weduwe van de in 2013 overleden kunstenaar, reageert in een mededeling tevreden met de doodle. “Er is gebruik gemaakt van het tekenkundige grafische en het picturale in zijn werk”, zegt De Muer. “De Doodle is universeel en tijdloos, net als het oeuvre van Roger Raveel.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees