Omstander helpt gecrashte agent niet: “Ben geen politievriend”

Omstander helpt gecrashte agent niet: “Ben geen politievriend”

Een agent, die onderweg was voor een melding van een bedreiging met vuurwapen in het Nederlandse Landsmeer, is lichtgewond geraakt bij een ongeval. Hoewel een omstander het ongeval zag gebeuren, weigerde die de agent te helpen. “Ik ben geen politievriend”, zei hij.

De agent was met zijn politiebusje onderweg toen hij om een nog onbekende reden tegen een boom botste. Hij slaagde er niet in om zelf uit het busje te komen, maar kon wel op de noodknop drukken en zijn collega’s vertellen dat hij een ongeluk had gehad.

Als de flink versufte agent de omstander opmerkt, vraagt hij de man om hulp. “Zou je mij alstublieft kunnen hellen, het lukt mij niet om uit de auto te komen.” De omstander weigerde echter. “Neen, want ik ben geen politievriend.” De situatie verergerde nog. Toen de hulpdiensten arriveerden, begon de man met hen te discussiëren.

Of de omstander werd opgepakt, is niet bekend. De verdachte van de oorspronkelijke melding kon wel nog worden gevat.

Een dag later heeft het politiekorps op het incident gereageerd op Facebook. “Deze opmerking heeft heel wat indruk gemaakt op de collega, op ons allemaal”, luidt het.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees