Chipciu is in Anderlecht, ander doelwit kiest voor Zenit

Chipciu is in Anderlecht, ander doelwit kiest voor Zenit

De Roemeen Alexandru Chipciu landde gisteren in Zaventem. Foto: Patrick Hattori

Goed en slecht nieuws voor Anderlecht. De Roemeense middenvelder Alexandru Chipciu landde gisteravond in Brussel. De Slovaak Robert Mak liet RSCA dan weer in de steek en kiest voor Zenit.

Na lange onderhandelingen arriveerde Alexandru Chipciu (27) gisteren in Zaventem. Hij werd er opgewacht door een Roemeense begeleidster en wilde nog niet veel kwijt. “Ik ben erg blij om voor Anderlecht te tekenen”, zei hij. “Er moeten nog enkele details geregeld worden, maar mijn doel is de titel.”

Paars-wit betaalt 3 miljoen aan Steaua Boekarest, plus 250.000 euro als ze de Europese groepsfases halen en nog eens 250.000 euro als ze kampioen worden. Chipciu wordt vandaag medisch gekeurd en tekent dan voor vier seizoenen. Hij komt naar Anderlecht met de complimenten van kersvers Roemeens bondscoach Christoph Daum. “Een uitstekende keuze”, zei die. “Anderlecht is een goed georganiseerde club die altijd op hoog niveau speelt. Dat is goed voor zijn ontwikkeling.”

Terwijl deze transfer zijn ontknoping nadert, dreigt een andere in het water te vallen. De makelaar van Robert Mak (25) was in Brussel om zijn transfer van PAOK naar RSCA te bespreken. Dat was op goeie weg toen Zenit zijn bod verhoogde. Zo’n 3,5 miljoen voor PAOK en betere salarisvoorwaarden voor de Slovaakse linksbuiten. Mak vond daarop een persoonlijk akkoord met de Russen en is nu op weg naar het oefenkamp van Zenit in Zwitserland.

Galhardo verhuurd

Volgens enkele makelaars zou paars-wit zijn pijlen nu weer kunnen richten op Nicolae Stanciu (23) van Steaua. Die is echter duur (6 miljoen?) en pas verkoopbaar als Steaua door Praag wordt uitgeschakeld in de CL-voorronde.

Anderlecht zou nog uitgaande transfers moeten realiseren. Voor Praet zijn Samp­doria en Southampton nog in de running en ook voor Steven Defour is er nog interesse. Enkele weken geleden informeerde het Qatarese Al Arabi, maar voor een verhuis naar het Midden-Oosten is het te vroeg. Lazio, dat eerder polste naar Defour, wordt niet concreter. Rafael Galhardo wordt voor 1 jaar verhuurd aan het Braziliaanse Paranaense.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.