VOETBAL1STE PROVINCIALEeerste training VK LIEDEKERKE - Verjongd Liedekerke blijft ambitieus

“We gaan voluit voor de prijzen”

“We gaan voluit voor de prijzen”

De aanwinsten van VK Liedekerke op een rij v.l.n.r. Robin Van de Gucht, Bram Tiels, Jente Van Rossem, Lennert Hellinckx, Xavier Schmidt, Arno Polfliet, Sasha Barideau en Danny De Vadder. Sam Smismans ontbreekt. Foto: Johnny De Saedeleer

Liedekerke -

De Liedekerkse coach Steven Bellemans voelde zich nooit te beroerd om zijn nek uit te steken. Ook nu legt de gedreven voetbalfreak de lat hoog. Met zijn verjongde groep gaat hij vastberaden op zoek naar een prijs; de titel of een eindrondeticket als vice-kampioen.

Steven Bellemans diende het gisteren op de eerste training van Liedekerke op het synthetische veld van de Heuvelkouter nog te rooien zonder zijn nieuwe adjunct Nico Van Den Borre die pas maandag aansluit.

“Ook de neven Lars en Floris Bronselaer, Maxim Aerts en Ruben Blendeman sluiten pas maandag aan. Nieuwkomer Sam Smismans mogen we vrijdag een eerste keer begroeten. Robin Van De Gucht revalideert nog steeds van een knieblessure bij Ninove. Eind augustus zou hij de groep moeten vervoegen, maar ik verwacht hem ten vroegste in oktober wedstrijdfit”, zegt Steven Bellemans.

“We gaan voluit voor de prijzen, al wordt de reeks niet voor de poes met enkele sterke Brusselse ploegen.”

Liedekerke nam afscheid van enkele anciens waardoor de gemiddelde leeftijd terugviel naar slechts 22,5 jaar.

“Ook in derde provinciale trokken we destijds de kaart van de jeugd en dat legde ons geen windeieren. Ook een fel verjongd Liedekerke blijft ambitieus. Sommige jongeren beschouwen ons misschien zelfs als een opstapje naar hogerop. Sam Smismans was het wonderkind van Pepingen en besliste ooit de geladen derby tegen Halle. Danny De Vadder vertrok als groot talent naar FCV Dender met het aureool van de Liedekerkse Vincent Kompany. Bram Thiels speelde als centrale verdediger in de hoofdmacht van Pepingen. Rechtsbuiten Lennert Hellinckx leest het spel enorm goed en voerde onze U21 naar de titel. Samen met Jente Van Rossem werd hij overgeheveld naar de A-kern.”

Versterkt in de breedte

Liedekerke werd ook versterkt in de breedte.

“Flankverdediger Arno Polfliet is 24 en meteen inzetbaar. Vorig jaar had ik met Lars Bronselaer en De Kegel slechts twee backs, wat te krap was. Met Sacha Barrideau haalden we een back-up binnen voor het geval Van Isterdael of Van Nieuwenhove iets overkomt. Met Xavier Schmidt haalden we bij Teralfene een wissel op de toekomst weg.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio