Tien tips voor dag 6 van de Gentse Feesten

© Frederiek Vande Velde

Lap, het aftellen naar het Laatste Avondfeest is begonnen. We zijn over de helft van de 173e Gentse Feesten. En het wordt nog een dagje bakken en braden. Uw nachtprogramma ondertussen al kwijtgespeeld? Geen zorgen, De Gentenaar is er voor u. Tien eigenhandig geselecteerde tips voor dag zes van de Gentse Feesten.

redactie

WarhausBoomtown, 19 uurWarhaus is het soloproject van Maarten Devoldere, ge weet wel, dienen blonden van Balthazar. Op zijn eentje kan hij zijn liefde voor Gainsbourg en Cohen kwijt. Het muzikale equivalent van armagnac met een schijfje sinaas erin.

Film in het bos: ‘The Revenant’Gentbrugse Meersen, achter het dienstencentrum, 21 uurLeonardo Di Caprio mocht dit jaar eindelijk de Oscar voor beste acteur op zijn schouw zetten dankzij een prachtprestatie in The Revenant. De film toont de lange overlevingsstrijd van een pelsjager nadat hij een aanvallen werd door een grizzlybeer. Achteraf een nachtwandeling maken in de Gentbrugse Meersen is op eigen risico.

BanditsKorenmarkt, 20.30 tot 22 uurDeze kerels laten menig tienermeisjeshart in overdrive gaan. Eigen hits wisselen ze af met geestige covers en medleys aan een tempo om u tegen te zeggen. Ze zingen voornamelijk in het Nederlands, maar zelfs in Thailand hebben ze zowaar een fanbase. Blijf gerust staan na hun show, want na hen speelt Laura Tesoro ten dans.

De AuditieHuis van de Mens, Sint-Antoniuskaai, 19.30 uurVerona Verbrakel, die onder andere al meespeelde in stukken van Ontroerend Goed, deed aan zelfreflectie en maakte een compilatie van alle audities die ze de voorbije 10 jaar deed. Van audities voor hoog aangeschreven theaterrollen tot een plekje naast de Kotmadam.

Le Bourgeois GentilhommeBalkonzaal Tinnenpot, 21.30 uurDe crème de la crème van het Gentse amateurtheater speelt Molière. En dat doet Trac goed. Opkomen doen ze met een springplank terwijl 'Pour un flirt' van Michel Delpech snoeihard door de boxen knalt. Dat deuntje raak je voor de rest van de avond niet meer kwijt. Ook te zien op vrijdag 22 juli.

La Gran Pegatina (ES)Polé Polé, 22 uurDit is er eentje op aanraden van Polé Polé medeorganisator Tim Van den Heuvel himself. Spaanse Urban Rumba zoals dat heet. Dansbaar op en top. Voor u afzakt naar de Koren- en Graslei warmt u best eerst wat op met enkele heupbewegingen.

SioenSint-Baafs, 23.30 uurDeze die-hard Gentenaar vierde vorige week zijn 37” verjaardag, in Japan zowaar. Vanavond pakt hij vriend en vijand in met nóg een verjaardag: 15 jaar Sioen. Oude nummers in een nieuw frakske, muzikale gasten en meebrullen met onze eigenste volksmenner. Allez Gantoise!

Jovanka SteeleHof van Ryhove, 22 uur tot 23.30 uurBehalve uw lever trainen en zonneklopper spelen, kan u ook veel en goede comedy zien op de Gentse Feesten! Ook het Hof Van Ryhove heeft een mooie selectie, met onder meer Raf Coppens, Lukas Lelie en ook deze Jovanka Steele. De Amerikaanse brengt – in het Nederlands – een overzicht van haar beste jokes en sketches met ‘Vlamerikaans’. Er zijn nog tickets, dus rep u naar daar!

NerveusGroetenmarkt, 00.10 uur tot 02.30 uurHoera hoezee, alweer een jubilee op de Gentse Feesten! Nerveus speelt voor het tiende jaar ten dans op de Groentenmarkt. Covers van de bovenste plank, folk, pop-rock… klassiekers uit alle genres. Schraap de kelen en zing mee met een spervuur aan hits.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio