Alicia Franck haalt zilver op Belgisch kampioenschap mountainbike

Foto: Liesbeth De Groof

Lochristi - Lochristinaar Alicia Franck behaalde zilver op het BK mountainbike XCO in Ottignies. Voor het goud bij de dames elite moest ze het onderspit delven tegen Githa Michiels, die ons land vertegenwoordigt op de Olympische mountainbikewedstrijd in Rio. Alicia was de eerste belofte bij de U23, maar bij de dames is er geen aparte titel in die reeks.

"Een mooie maar technische omloop met 250 hoogtemeters per ronde van 4,3 km, verdeeld over een steile klim, een klim met haarspeldbochten en de lange startklim", aldus Alicia. "Michiels trok meteen in de aanval, ik volgde in vierde positie om mezelf niet op te blazen bij het begin. Op het einde van de klim kon ik als tweede het bos ingaan. 
Githa was dan al verder vooruit, en de aansluiting lukte niet, maar ik nam wel voorsprong op de derde, Alice Pirard. Ik probeerde foutloos te rijden in de afdalingen en technische zones en hield zo mijn tweede stek tot aan de finish. 
Ik had nooit echt uitzicht op de overwinning, maar doe met mijn tweede plaats wel beter dan de bronzen medaille van vorig jaar. Ik ben tevreden en wens Githa Michiels veel succes met de Olympische Spelen in Rio", besluit onze zilveren medaillewinnares.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio