Mike Pence accepteert nominatie voor vicepresidentschap

Mike Pence accepteert nominatie voor vicepresidentschap

Mike Pence Foto: AFP

De gouverneur van Indiana Mike Pence, die eerder door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump werd voorgesteld als “running mate”, heeft woensdag op de Conventie in Cleveland de nominatie voor het vicepresidentschap geaccepteerd.

De Republikeinse afgevaardigden stemden woensdag voor de kandidaat-vicepresident door acclamatie, zoals de traditie dat voorschrijft.

Pence accepteerde de nominatie, en grapte dat de welbespraakte presidentskandidaat Donald Trump “gewoon op zoek was naar een beetje evenwicht op het stembiljet” door hem te kiezen als vicepresident, een ingehouden gouverneur die zichzelf beschrijft als “een christen, een conservatief en een Republikein, in die volgorde”.

Mike Pence accepteert nominatie voor vicepresidentschap
Donald Trump en Mike Pence Foto: AP

Uithaal naar Clinton

Pence maakte van zijn toespraak ook gebruik om Trump te prijzen en zijn vermoedelijke tegenkandidate Hillary Clinton door het slijk te halen. “De keuze kan niet duidelijker zijn. De Amerikanen kunnen iemand verkiezen die letterlijk het gefaalde establishment in Washington D.C. verpersoonlijkt, of we kunnen een leider kiezen die elke dag zal vechten om Amerika weer groot te maken”, zei hij. “Het is verandering tegenover status quo, en wanneer Donald Trump president wordt van de Verenigde Staten van Amerika zal de verandering groot zijn.”

Pence, die zijn toespraak hield kort nadat Ted Cruz werd uitgejouwd op het podiumomdat hij zijn steun voor Trump niet expliciet uitsprak, maakte ook nog allusie aan een verenigde Republikeinse partij. “Jullie hebben voor het presidentschap een man gekozen die nooit opgeeft, die zaken nooit verloochent, een vechter, een winnaar. Tot voor kort moest hij alleen vechten tegen alles, maar deze week komt deze verenigde partij hem ter versterking, en ik weet dat we hem op 8 november gaan verkiezen tot 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika.”

Donald Trump toonde zich na afloop positief over zijn running mate: “Mike Pence was fantastisch vandaag. Wordt een geweldige VP (vicepresident)”, schreef hij op Twitter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees