Tributegroep is nog niet van plan voorbeeld van Status Quo te volgen

Tributegroep is nog niet van plan voorbeeld van Status Quo te volgen

Belgian Quo Band ontmoette hun idolen Status Quo vorig jaar in Tilburg. Foto: edp

Brakel / Oudenaarde / Leuven -

De Britse rockband Status Quo speelde woensdagavond in Leuven en dat werd meteen hun allerlaatste optreden in België. Wie van “Down, down”, “Roll over lay down” en “Whatever you want” niet genoeg kan krijgen, kan nog steeds rekenen op de Belgian Quo Band.

Als eind dit jaar Status Quo met hun afscheidstour Last Night of the Electrics Tour rond de wereld trekt, passeren ze niet meer door ons land. Niet getreurd voor de echte fans. The Belgian Quo Band, een Status Quo tribute band, kan het leed verzachten.

“Wij stoppen zeker nog niet”, laat drummer Wesley Jaques uit Gent weten. De groep werd in 2007 opgericht onder de impuls van vader en zoon Oudenaardist Frank en Brakelaar Erwin Vandaele en Lieven Vandenbroucke. Erwin was de nummers van Status Quo beginnen instuderen nadat hij in 2004 een optreden had bijgewoond. Drie jaar later stond de Belgian Quo Band voor het eerst op een podium.

“Wie ons in de buurt aan het werk kan zien, kan dat op de Bruulconcerten in Ronse (vrijdag 19 augustus) of op Wetteren Rockt (zaterdag 20 augustus)”, besluit drummer Wesley.

Corrigeer

NIEUWS