Telenet maakt sportpakket flink duurder

Telenet maakt sportpakket flink duurder

Foto: BELGA

Telenet voert een prijsverhoging door voor zijn optioneel sportpakket Play Sports. Er komt 1,95 euro per maand bij de prijs, die varieert volgens het aantal Telenet-producten dat de klant al afneemt. Voor wie bij Telenet digitale tv, internet en vaste telefonie heeft, gaat het om een verhoging met 11,9 procent tot 18,40 euro.

Telenet heeft zijn sportaanbod een jaar geleden in een nieuw kleedje gestoken. Er werd volop ingezet op “verbreding”, met meer verschillende sporten en een ruimere omkadering met een rits bekende analisten. Het vernieuwde aanbod viel in de smaak: op 31 maart hadden 226.900 Telenet-klanten een abonnement op Play Sports, 9 procent meer dan een jaar eerder.

Maar nu volgt dus een fikse prijsverhoging. “Dat is nooit leuk, maar we hebben het pakket erg uitgebreid en de sportrechten worden ook steeds duurder”, zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts. De nieuwe prijzen gelden vanaf zondag voor nieuwe klanten en vanaf november voor bestaande klanten. Wie enkel digitale tv afneemt, zal 29,40 euro (+7,1 procent) per maand betalen. Wie digitale tv plus internet of vaste telefonie afneemt, betaalt 23,90 euro (+8,9 procent) en wie de drie producten heeft, betaalt 18,40 euro (+11,9 procent).

Wie de prijsverhoging slikt, kan wel uitkijken naar een nog ruimer aanbod komend sportseizoen. Zo brengt Telenet acht nieuwe afleveringen van de bejubelde docureeks “Belga Sport” op het scherm. VRT-gezicht Karl Vannieuwkerke wordt dan weer gastheer bij belangrijke wedstrijden en De Mol-presentator Gilles De Coster zal op vrijdagavond het programma “Kick Off” presenteren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees