Maakt Standard vanavond komaf met deze opmerkelijke Supercup-statistiek?

Maakt Standard vanavond komaf met deze opmerkelijke Supercup-statistiek?

Foto: BELGA

Zaterdagavond gaat het nieuwe Belgische voetbalseizoen van start. Zoals altijd gebeurt dat met de Supercup: een rechtstreekse confrontatie tussen de kampioen en de bekerwinnaar van het seizoen voordien. Als we de statistieken van de laatste elf jaar mogen geloven, maakt bekerwinnaar Standard vanavond geen schijn van een kans op het veld van kampioen Club Brugge.

De bekerwinnaar tegen de kampioen: het is een wedstrijd die normaliter alle kanten op kan. Toch lijkt dat de laatste jaren allesbehalve het geval te zijn. In de laatste elf edities van de Supercup trok de kampioen - jawel - elf keer aan het langste eind. Anderlecht was de laatste jaren de grote slokop met zes trofeeën. Standard volgt op een respectabele afstand met twee stuks. Club Brugge, Racing Genk en AA Gent wonnen de Supercup de laatste elf jaar elk één keer.

De laatste keer dat een bekerwinnaar de kampioen kon kloppen was in het seizoen 2004-2005. Toen won het Club Brugge van Trond Sollied op het veld van regerend kampioen Anderlecht (onder leiding van Hugo Broos) met 0-2. Sebastian Hermans en Rune Lange namen de doelpunten voor hun rekening.

Corrigeer