REACTIES. Preud’homme opvallend blij, Ferrera stoort zich aan spelers

© BELGA

Club Brugge heeft zaterdag in eigen stadion de Belgische Supercup gewonnen. De landskampioen versloeg bekerhouder Standard met 2-1. Bij de rust stond Standard nog 0-1 voor.

vml

Preud’homme: “Santini mocht eigenlijk niet meer op veld staan”

“Dit was oververdiend”, reageerde een opvallend tevreden Club-coach Michel Preud’homme. “Zij hadden één grote kans uit stilstaande fase en dan scoort een speler die eigenlijk niet meer op het veld mocht staan”, verwees hij naar de elleboogstoot van Santinin die onbestraft bleef.

“Maar we zijn rustig gebleven en zijn zelfs beter gaan voetballen met tien: met meer diepgang in plaats van al die laterale passes. Ons spel viel in de plooi en dan kwamen twee schitterende doelpunten. We kennen de kwaliteiten van Izquierdeo, bij het eerste doelpunt maar ook bij het tweede als aangever. En dan was er nog de schitterende traptechniek van Vormer. Het is alvast de bedoeling om Izquierdo nog één jaar te houden. Of we nu topfavoriet zijn voor de titel? Het is nog vroeg, dat is een werk van lange adem. Iedereen kan ons ook pijn doen, zoals Standard voor rust bewees.”

"Ik ben blij dat ik eindelijk eens van Yannick kon winnen", voegde hij daar op de persconferentie achteraf aan toe. "

Ferrera: “Een gebrek aan maturiteit bij mijn spelers”

© Photo News

“Dit komt heel hard aan, zeker de manier waarop”, reageerde een duidelijk aangeslagen Standard-coach Yannick Ferrera. “Zij waren beter met tien man in de tweede helft. Dat komt hard aan en dit moeten we nu analyseren. De zege was verdiend voor Club, wij waren zelfs onverdiend op voorsprong gekomen. We creëerden zelfs weinig kansen en hebben er veel weggeven.”

“Waaraan het ligt? Een gebrek maturiteit. Als ik zie dat sommige spelers (Edmilson red.) nog van schoenen moeten wisselen tijdens de match, dat andere wegglijden of foute loopacties,... Maar goed, we hebben deze groep en moeten blijven werken. Volgende week start de echte competitie en dan moeten we echt klaar zijn.”

Meer over Club Brugge

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie