Meunier oogst lof met debuut voor PSG, maar concurrent scoort wel twee keer

Meunier oogst lof met debuut voor PSG, maar concurrent scoort wel twee keer

Foto: Twitter Paris No Limit

Thomas Meunier heeft afgelopen nacht zijn debuut gemaakt voor PSG in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Inter Milaan (3-1 winst) in het Amerikaanse Oregon. De Rode Duivel mocht achttien minuten meedoen, viel goed in en oogstte lof bij de fans met zijn prestatie. Alle aandacht ging echter naar zijn concurrent, Serge Aurier. Het enfant terrible van PSG kreeg van coach Unai Emery een nieuwe kans, scoorde twee keer én kreeg op het einde van de match zelfs de kapiteinsband om.

Nieuwbakken PSG-trainer Unai Emery toonde zich vergevingsgezind voor Serge Aurier, de Ivoriaan die zich vorig seizoen helemaal onmogelijk gemaakt leek te hebben bij PSG nadat hij in een video zijn trainer en enkele ploegmaats beledigde. Aurier mocht van Emery in de basis starten, wat betekende dat Rode Duivel Thomas Meunier op de bank begon. De Parijzenaars begonnen het best aan de partij tegen Inter Milaan, waar de 19-jarige Belgische verdediger Senna Miangue een hele match op de bank zou blijven. Samir Handanovic zag er al snel niet al te best uit op een vrije trap van PSG-nieuwkomer Hatem Ben Arfa, Aurier was er als de kippen bij om de rebound in doel te besluiten. Net voor rust knokten de Italianen zich echter terug in de match. Na handspel in de zestien mocht Stevan Jovetic een penalty precies in de winkelhaak trappen.

Meunier oogst lof met debuut voor PSG, maar concurrent scoort wel twee keer
Foto: AFP

PSG zette de match echter naar zijn hand met stilstaande fases. Specialist Layvin Kurzawa krulde een nieuwe vrije trap over de muur voorbij Handanovic. Net daarvoor had Aurier alweer alle aandacht naar zich toe gezogen door een bal van aan de zijlijn - al dan niet vrijwillig - bovenop de deklat te trappen. Emery besloot de Ivoriaan te laten staan. Kapitein Thiago Silva mocht naar de kant voor Thomas Meunier, waardoor Aurier zelfs de kapiteinsband kreeg toegestopt. De Rode Duivel viel goed in, maar zag wel hoe zijn concurrent zelfs nog een tweede keer scoorde. Na een kort genomen hoekschop buffelde de kleine rechtsachter immers de 3-1 tegen de touwen. Aurier uit de ploeg spele lijkt plots heel wat moeilijker geworden voor Meunier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.