Rusthuis is nieuwe thuishaven van postbodes

Rusthuis is nieuwe thuishaven van postbodes

De centrale directie van Bpost aan het woonzorgcentrum Marialove. Foto: loh

Zwevegem -

Voortaan wordt de post voor inwoners van Sint-Denijs, Heestert, Moen en Otegem verdeeld vanuit het woonzorgcentrum Marialove. Bpost richtte er het eerste Transitpunt van Zuid-West-Vlaanderen op en de postbodes vertrekken van daaruit.

“Het woonzorgcentrum is de nieuwe thuishaven van zes postbodes. Het grote voordeel is dat ze niet meer naar Kortrijk moeten, maar dat de post klaar ligt in het woonzorgcenturm en dat ze direct aan hun ronde kunnen beginnen”, zegt Johny Ver Eecke van Bpost.

De samenwerking houdt in dat het woonzorgcentrum al zijn faciliteiten ter beschikking stelt van de postbodes. Zo krijgen de postbodes ’s morgens koffie aangeboden en mogen ze er ook een maaltijd nuttigen. Als wederdienst houden de postbodes een oogje in het zeil.

“Deze samenwerking kadert perfect in onze visie dat wij een kruispunt moeten zijn binnen de lokale gemeenschap. Een woonzorgcentrum mag geen eiland zijn”, vindt directeur Kris Van Gent van het woonzorgcentrum.

Postbodes komen overal

“Daarom hebben we vorig jaar een lokaal dienstencentrum opgericht om ervoor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven en de nodige zorgen kunnen krijgen. Door samen te werken met Bpost kunnen we nog meer mensen bereiken. Postbodes komen overal en weten waar er problemen zijn. Ze zijn de ideale partner om te weten of er mensen zijn die onze hulp kunnen gebruiken”, klinkt het.

Het is het eerste Transitpunt in Zuid-West-Vlaanderen. Momenteel zijn er geen plannen om nog andere Transitpunten op te richten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees