CLUBNIEUWS. Anderlecht praat weer met Boekarest, Standard heeft oplossing voor duel achter gesloten deuren

CLUBNIEUWS. Anderlecht praat weer met Boekarest, Standard heeft oplossing voor duel achter gesloten deuren

Anderlecht praat weer met Steaua Boekarest over een eventuele transfer van de Roemeense international Nicolai Stanciu Foto: Belga

Anderlecht blijft op zoek naar versterking: zo praat paars-wit opnieuw met Steaua Boekarest-voorzitter Gigi Becali over een mogelijke transfer van Roemeens international Nicolai Stanciu. Standard heeft intussen andere zorgen, al denkt het wel een oplossing te hebben gevonden voor de eerste competitiewedstrijd, die achter gesloten deuren zou moeten afgewerkt worden. En bij RC Genk is de defensieve nood, nu ook Timothy Castagne geblesseerd is... Uw dagelijkse portie clubnieuws!

Gesprek met Boekarest over Stanciu, Leya Iseka kan terugkeren

De voorzitter van Steaua Boekarest, Gigi Begali, wil na deze CL-voorrondes met Anderlecht wil spreken over een eventuele transfer van de Roemeense international Nicolai Stanciu. Paars-wit toonde eerder al interesse in de spelmaker, maar toen was hij te duur.

Er is ook meer duidelijkheid over de uitleenbeurt van Aaron Leya Iseka (19) aan Marseille. Dat nam heel zijn loon over, maar Anderlecht liet ook een clausule opnemen. Als de spits vóór Nieuwjaar niet aan tien matchen komt, kan het hem gratis terughalen.

Zulte Waregem mag Andy Kawaya enkel huren als het de voorwaarden van Anderlecht aanvaardt, maar het blijft proberen om de prijs te laten zakken. Moeskroen heeft belangstelling voor Michael Heylen.

Toptalent Mile Svilar (16) had geen Russisch visum voor de trip naar Rostov door zijn eigen schuld. Anderlecht regelde zelfs Russische papieren voor de afgesprongen transfer Robert Mak, maar de minderjarige Svilar moest zelf enkele stappen ondernemen. Zo had hij een document nodig – ondertekend door zijn ouders – dat hem toestemming verleende om naar Rusland te reizen. De tiener was het echter vergeten te vragen en miste zo zijn eerste Europese ervaring met de A-ploeg. De trainer lijkt het te beschouwen als een jeugdzonde, maar dit gebeurt beter niet nog eens.

Standard-STVV op groot scherm Sclessin

Standard-STVV, de eerste thuismatch van de Rouches dit seizoen, zal zoals bekend achter gesloten deuren plaatsvinden. De Luikse club heeft samen met de stad Luik nu toch een manier gevonden om supporters op Sclessin te ontvangen. Zo wordt er een groot scherm geplaatst op parking C, die recht tegenover het stadion ligt. Voor en na de wedstrijd zorgen dj’s voor entertainment. De toegang is gratis. Er zullen wel strikte veiligheidsmaatregelen van toepassing zijn.

Castagne drie tot vier weken out

Het defensieve compartiment van Racing Genk blijft zware klappen incasseren. Gisteren werd immers duidelijk dat Timothy Castagne in Montenegro een spierscheur van vier centimeter heeft opgelopen in de dij, waardoor hij nog drie tot vier weken onbeschikbaar is. Omdat Kumordzi donderdag geschorst is en de vertrekkers Kaba­sele, Tshimanga en Hamalainen nog niet vervangen zijn, wordt de spoeling achteraan flinterdun. Morgen zullen met Walsh, Dewaest, Wouters en Uronen de enige vier fitte verdedigers aan de aftrap staan.

Ook Thomas Buffel (overbelasting) sloeg gisteren de training over. Hij raakt wel speelklaar, net als Pozuelo, die met succes de groepstraining hervatte.

Antwerp wil Akpala

Antwerp mikt opnieuw op promotie naar eerste klasse en blijft zich versterken. Voor de linksback polste het Derick Tshimanga, die zonder club zit, maar hij bleek te hoog gegrepen én hij mikt hoger. De Great Old besloot daarom om Alexander Corryn (22), die bij KV Mechelen uit beeld was, vast te leggen op huurbasis.

Trainer Fred Vanderbiest wil nu nog een extra diepe spits. Antwerp mikt daarvoor hoog, want het wil Joseph Akpala weghalen bij KV Oostende. De gesprekken zijn al even aan de gang en de 29-jarige Nigeriaan staat open voor een transfer naar de Bosuil, waar hij spits nummer één zou zijn. Maar KVO is niet van plan hem zomaar te laten gaan, zeker omdat Nicklas Pedersen nog niet fit is. “De interesse van Antwerp is er, maar wij zijn geen vragende partij voor een vertrek van Akpala”, zegt sportief directeur Luc Devroe. “Al is alles bespreekbaar, tegen de juiste prijs.”

Nieuw stadion Malinwa bijna klaar voor Club

Bij KV Mechelen werken ze de klok rond om het vernieuwde stadion klaar te maken voor de competitie-opener tegen Club Brugge. De nieuwe tribune achter het doel én de skyboxen zullen alleszins gebruiksklaar zijn en de ticketverkoop verloopt prima. Al 12.600 tickets werden aan de man gebracht. Het toeschouwersrecord (13.400) wordt vrijdagavond normaal gezien dus verbroken.

Nicolas Verdier begint het nieuwe seizoen trouwens gehavend. De spits moest de training verlaten na een botsing in een luchtduel met Xavier Chen. Behalve een stevige buil onder het oog, bleef de schade beperkt. Zijn competitiestart komt niet in gevaar.

Brugse abonnementen uitverkocht

Alle 24.000 beschikbare abonnementen zijn de deur uit bij Club Brugge. Dat is meteen een record voor Club, want vorig seizoen werden er iets meer dan 22.000 verkocht. Club kan niet meer dan 24.000 abonnementen verkopen door restricties van de UEFA met het oog op de Champions League. Het Jan Breydel-stadion moet genoeg capaciteit overhouden voor vips en genodigden tijdens de matchen op het kampioenenbal. Tijdens de competitiewedstrijden zijn er voor elke wedstrijd nog losse tickets te koop.

Visnakovs opnieuw naar Bradford

Westerlo-spits Eduards Visnakovs is naar de Engelse derdeklasser Bradford City vertrokken voor een tweede testperiode. Bob Peeters kon gisteren rekenen op een vrijwel volledig fitte groep in de laatste rechte lijn richting competitiestart. Alleen Junior Oto’o ontbrak. De Gabonees ondergaat onderzoeken aan zijn buikspieren bij zijn moederclub Braga.

KV Kortrijk zoekt versterking in Serie B

KV Kortrijk heeft een oogje op Dario Zuparic (24), centrale verdediger bij Pescara. De Bosnische Kroaat geldt als een sterkhouder bij de ploeg die vierde werd in de Serie B en promoveert.

Lokeren verhuurt doelman aan MVV

Doelman Bo Geens (20), zoon van Theo Custers, wordt door Lokeren verhuurd aan de Nederlandse tweedeklasser MVV.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.