Benito Raman trekt voor vier seizoenen naar Standard

Benito Raman komt de volgende vier jaar uit voor Standard. Gisteren al bereikten de Rouches een akkoord met AA Gent over een transfersom van iets minder dan één miljoen euro. Vandaag vond Standard ook een akkoord met Raman, die meteen zijn medische tests aflegde en zijn handtekening zette onder een vierjarig contract.

Standard had al langer interesse in Raman, maar zag afgelopen winter nog een bod van 1,5 miljoen euro geweigerd door AA Gent, dat toen minstens het dubbele wilde. Maar toen Lokeren afgelopen weekend het offensief opende voor de 21-jarige spits, was Standard er als de kippen bij. Hoewel de Rouches al goed bezet zijn in het aanvallende compartiment, wilden ze er absoluut nog een type-Raman bij: een spits met diepgang.

De intensieve onderhandelingen hebben tot een akkoord met AA Gent geleid voor naar verluidt iets minder dan 1 miljoen euro. Een definitief akkoord met de speler was er gisteren nog niet, maar Standard wist dat vandaag in orde te brengen. Raman legde daarna ook meteen zijn medische tests af. Dat het gisteren nog niet zover kwam, had met de timing te maken en interesse van nog andere clubs, waar de entourage van Raman misschien nog eens het oor te luisteren wilde leggen.

"Keuze voor Standard voor fans en speelstijl"

"Mijn laatste seizoen bij AA Gent was moeilijk voor mij, met dat liedje (Raman kwam in opspraak nadat hij supporterslied 'Alle boeren zijn homo' zong voor een vol stadion, nvdr) en alles dat erbij kwam kijken", vertelde Raman in een eerste reactie op de transfer op de clubwebsite van Standard. "Maar nu ben ik hier, dit is beter voor mij. Ik heb deze voorbereiding al hard gewerkt en oefenmatchen gespeeld met AA Gent. Ik ben honderd procent. Waarom ik voor Standard koos? Op de eerste plaats voor de fans, maar ook voor de manier waarop hier gevoetbald wordt. Ik denk dat mijn speelstijl goed bij de club past. Ik ben snel... en iedereen zegt misschien wel dat ik niet zo makkelijk scoor, maar als ik een keer mijn doelpuntje beet heb, ben ik wel gelanceerd. Ook kan ik goed druk zetten op de verdediging."

"Voor 25.000 man spelen is wel iets waar ik naar uitkijk. Als ik alles geef en veel inzet toon, zullen de supporters dat wel appreciëren. Ik ben heel blij dat ik voor Standard mag spelen, dus ik hoop dat de fans achter mij gaan staan. Ik zal me dan ook 300% inzetten voor hen."

Corrigeer