Ex-politieman dreigt met aanslag bij Bond Moyson in Brugge en Kortrijk

Brugge / Kortrijk -

De Brugse politie zocht donderdag de hele middag naar een ex-politieman die met een aanslag tegen Bond Moyson in Brugge en Kortrijk had gedreigd. “In deze tijdsgeest nemen we zoiets ernstig”, aldus de politie.

Met een bom naar het kantoor in de Zilverstraat in Brugge en met een kalasjnikov naar dat in Kortrijk. De dreigementen die een gefrustreerde vijftiger gistermorgen aan het adres van de Bond Moyson uitte, waren niet min. Opvallend: de verdachte was een ex-politieman die in april nog maar vervolgd werd voor een poging doodslag op een agent. Gezien de voorgeschiedenis van de man nam ook de politie geen risico.

“We nemen die bedreigingen zeker ernstig”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “Gezien de tijdsgeest lijkt me dat niet meer dan normaal. Er werd dan ook onmiddellijk naar die man gezocht.”

Het telefoontje dat gistermiddag op het Kortrijkse kantoor van ziekenfonds Bond Moyson binnenkwam, was behoorlijk verontrustend. Aan de andere kant van de lijn hing Jean-Pierre D. Die was razend omdat zijn uitkering niet betaald werd. “Ik zal met een bom naar het kantoor van Brugge gaan en met een kalasjnikov naar Kortrijk trekken”, klonk het dreigend.

Bij de Bond Moyson namen ze de dreigementen meteen heel ernstig. Ze verwittigden de politie en daar ging een belletje rinkelen zodra de naam van de verdachte viel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees