Gilles Simoens (15) bouwt aan professionele zangcarrière

Gilles Simoens, die een nieuwe rock ‘n’ roll-look kreeg, stelde in Brouwerij Roman zijn nieuwe single voor. Foto: pdv

Oudenaarde -

Het gaat vlug voor Gilles Simoens, zoon van schepen Peter Simoens. In Brouwerij Roman stelde hij gisteren zijn nieuwe single ‘Wat een nacht’ voor en met zijn nieuwe manager Patrick Vandewattijne hoopt hij een professionele zangcarrière uit te bouwen.

Dat een filmpje op youtube plaatsen grote en zeker onverhoopte gevolgen kan hebben, heeft zeker ook Gilles Simoens ervaren. In de herfst van 2014 zong hij op een feestje in een zotte bui enkele liedjes en een filmpje daarvan kwam op youtube terecht. Vrijwel meteen klopten organisatoren van allerlei evenementen aan zijn deur. Sindsdien stond de nog altijd maar 15-jarige zoon van de Oudenaardse schepen Peter Simoens en provincieraadslid Vera De Merlier al meer dan honderd keer op een podium.

En aan ambitie geen gebrek. Met de nieuwe single ‘Wat een nacht’, een cover van ‘What a night’ van Ricky Gordon, werkt hij verder aan een eigen repertoire. Samen met zijn nieuwe manager Patrick Vandewattijne, die onder andere ook het management van Michaël Lanzo en Swoop verzorgt, gaat hij nu voluit voor een professionele zangcarrière.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio